De mest læste erhvervsnyheder 2022

af | 9. dec 2022 | Erhvervsnyheder

Vi elsker at læse om erhvervsfolk der gør en forskel lokalt samt om nye virksomheder indenfor den grønne energiindustri. Det viser en aktuel opgørelse over de mest læste erhvervsnyheder 2022 på Business Vordingborgs hjemmeside.

Mest læste erhvervshistorier 2022

Vi elsker at læse om erhvervsfolk der gør en forskel lokalt samt om nye virksomheder indenfor den grønne energiindustri. Det viser en aktuel opgørelse over de mest læste erhvervsnyheder 2022 på Business Vordingborgs hjemmeside. 

Den mest læste erhvervshistorie 2022 blev nyheden om at Per Sjørup Christiansen blev udnævnt til ny direktør for Møns Bank. Det skete tilbage i slutningen af marts – og der var i den grad en erhvervshistorie, der blev læst. 

Nyheden om at hovedperson i årets mest læste historie gør stort indtryk på Per Sjørup:

“Jeg bliver både stolt og ydmyg over at det er den mest læste artikel. Først og fremmest tænker jeg, at det er fordi Møns Bank virkelig gør en positiv forskel for vores lokalområder.Min egen oplevelse er, at hele det store netværk af erhvervsforeninger og initiativgrupper og daglige dialoger, som vi i Møns Bank har, skaber muligheder og bygger bro til, at vi fortsat kan realisere vækst for vores kunder og understøtte de mange gode initiativer, som sker i vores lokalområder,” siger Per Sjørup direktør for Møns Bank.

Per Sjørup Christiansen

“Jeg er meget glad for, at være flyttet hertil og være en del af de mange aktiviteter, som sker i vores lokalområder.”

Bankdirektør Per Sjørup Christiansen | Møns Bank

Listen viser med stor tydelighed, at vi meget gerne vil læse om lokale erhvervsfolk, der gør en forskel og har en vision for den lokale udvikling af såvel erhvervsliv som lokalsamfundet.

Historierne om erhvervsprofiler som Carl Gustav Scavenius og Peter Rosenkrands er strøget helt til tops.

Carl Gustav Scavenius

Gourmet og grøn om stilling

Årets store erhvervsnyhed er klart historien om Arcadia eFuels. Tilbage i februar meddelte virksomheden at de vil etablere verdens største produktionsanlæg til grønt flybrændstof på Vordingborg Havn til en værdi af mere end 7 milliarder kroner.

Havvindmølle aktiviteterne på Klintholm Havn er gennem hele 2022 steget betydeligt, og derfor flyder de også mere i strømmen af gode erhvervsnyheder. Men det der trak mest opmærksomhed var historien om mesterkokken Jesper Dams og hans unikke top restaurant ND122, der er etableret i havnens gamle ålebassiner.

Restauranten har gennem hele 2022 haft stor succes, og trækker kunder til langvejs fra. Artiklen er den sjette mest læste erhvervshistorie i 2022, og den tilhørende video er nærmest gået viralt på YouTube.

ND122 – Unik restaurant i Klintholm Havn vil være verdens bedste

Havvind trækker overskrifter

Nyheden om at planerne om en ny havvindmøllepark syd for Møn trak også stor opmærksomhed. 13 km ude i Østersøen – syd for Møn – ligger Kadetbanke og her vil det danske vindmølleselskab Wind Estate opføre en ny havvindmøllepark ud for Møn med en kapacitet på cirka 500 MW.

Ansøgningen har ligget længe i Energistyrelsen, og Wind Estate forventer at der kommer en afgørelse enten her før jul eller kort inde i det nye år. Den planlagte havvindmøllepark kan give yderligere aktivitet på Klintholm Havn samt det åbner mulighed for at der trækkes et elkabel direkte fra mølleparken og ind til Vordingborg Havn til Power-To-X virksomhederne.

Kriegers Flak Havvindmøllepark

Brint og erhvervsudvalget hitter

Everfuel – Danmarks førende brintselskab – købte her i 2022 en grund i Business Park Vordingborg. Her skal de bygge en stor brinttankstation, der især skal tanke lastbiler, der kører på brint.

Og netop en konference om brint trak erhvervslivet af huse i 2022, hvilket også betød af to af de 20 mest læste nyheder handlede om ”brint i tanken”.

En vigtig begivenhed i Vordingborg kommunes erhvervsliv var det videre arbejde med at få en fælles Erhvervsmasterplan 2030 endeligt på plads.

Det lykkedes og den blev vedtaget af kommunalbestyrelsen i slutningen af september. Arbejdet med Erhvervsmasterplanen blev gjort i det såkaldte opgaveudvalg for Erhverv – og det arbejde blev der fulgt godt med i.

Erhvervsudvalget i Vordingborg kommune mødtes første hos Nicolai Tillisch
Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev