Erhvervsudvalg i arbejdstøjet

af | 10. mar 2022 | Erhvervsnyheder, Events

Erhvervsudvalget i Vordingborg kommune mødtes første gang torsdag eftermiddag. Mødet var lagt hos en af udvalgets medlemmer – Nicolai Tillisch, der er landmand og godsejer på Rosenfeldt Gods.

Erhvervsudvalget i Vordingborg kommune mødtes første hos Nicolai Tillisch

Her ses Erhvervsudvalget foran en af bygningerne på Rosenfeldt Gods, hvor det første møde fandt sted.

Fra venstre ses Direktør Peter Rosenkrands, Knudsen Extrusion, Landmand Nicolai Tillisch, Afdelingschef Ole Hampenberg fra Vordingborg Kommune, Kristina Themsen fra Venstre, Direktør Linda Wilms fra Cafe Mocca, Michael Larsen fra Radikale Venstre, Formand for Erhvervsudvalget Jesper Adler (Konservative), Kommunaldirektør Kristina Sloth fra Vordingborg Kommune, Peter Ole Sørensen fra Venstre, Nicolaj Reichel fra Socialdemokratiet og Jakob Helles fra Vordingborg Erhvervsforening. Bagerst ses Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv og Trine Panton, erhvervsudviklingskonsulent fra Vordingborg Erhverv.

Formålet med Erhvervsudvalget er at sikre kommunalbestyrelsens fokus på at bidrage til et stærkt erhvervsliv og godt erhvervsklima i Vordingborg Kommune med fokus på vækst, udvikling og godt samarbejde mellem erhvervsliv og administration.Udvalget skal på en række møder her i foråret drøfte em række temaer.

Udgangspunktet for udvalgets arbejde er det ideoplæg til en Erhvervsmasterplan, der blev præsenteret på en erhvervskonference 14. oktober 2021.

“Vi skal bruge ideoplægget til erhvervsmasterplanen og få det omsat til en række anbefalinger til fælles Erhvervsmasterplan 2030, der skal vedtages i kommunalbestyrelsen inden sommer, som både erhvervsliv og kommune støtter op omkring. Det er vigtigt, at vi har en fælles plan, som alle bakker op omkring.”

Erhvervskonsulent Jesper Adler | Lollands Bank

Erhvervsmasterplanen skal pege på indsatser, der straks kan sættes i gang nu samt på mellem og lang sigt og udvalget skal komme med anbefalinger inden for følgende områder:

  • Dialog og kommunikation mellem erhvervsliv og kommunen
  • Vækstbarrierer for erhvervslivet
  • Virksomhedernes produktivitet
  • Kvalificering af arbejdskraft – herunder uddannelse
  • Tiltrækning af virksomheder
  • Grønne arbejdspladser
Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev