Månedens Historie – Oktober 2020: Mester Madsen A/S

af | 9. okt 2020 | Bygge og Anlæg, Månedens Historie

Et solidt fundament af traditionelt, kvalitetshåndværk skaber rammerne for udvikling inden for nichearbejde og produktinnovation. Derfor er Månedens Historie Oktober 2020 Mester Madsen A/S.

På billedet: Martin Olsen, medejer (tv.), Monica Jensen, projektleder hos Vordingborg Erhverv (i midten) og Anders Madsen, grundlægger og medejer (th.)

Det nyeste på tegnebrættet er en bestilt arkitekttegnet skitse af et hus, som Mester Madsen A/S skal opføre på Antoniebakken. Men håndværksvirksomheden er ikke kun totalentreprenør på det byggeri. Mester Madsen er en af partnerne i initiativgruppen, som har startet et byggeudstillingsprojekt på Antoniebakken. Et projekt, som skal skabe et moderne villakvarter og samtidig fremvise lokale kompetencer for håndværk.

”Vi bad arkitekten om at tænke ud af boksen, og vi står nu med en skitse af et anderledes hus til en salgspris på 3,5 millioner kroner. Der er lagt vægt på, at der skal være plads til familien, og at huset afspejler sit nærområde, som er tæt på vand og skov. Og så er det selvfølgelig med tanke på, at det skal være nemt at vedligeholde og så miljøvenligt som overhovedet muligt,” fortæller Anders Madsen, stifter og partner hos Mester Madsen.

Anders fortæller også om baggrunden for projektet:

”Ideen kom fra Flemming Jensen [direktør i Møns Bank], som i sin tid hos DIBA i Næstved var med til et lignende projekt, som havde stor succes og alle bygninger blev solgt. Den forretningsmodel inspirerede os til at se på mulighederne ved Antoniebakken, og Vordingborg Kommune støtter fuldt op om projektet. Håbet er, der i dette byggeudstillingsprojekt opføres 10 villaer af lokale håndværksvirksomheder.”

 

Læs mere om projektet her

 

Nichearbejde styrker konkurrenceevne og skaber samarbejde

40% af Mester Madsens arbejde er opgaver inden for fredede og/eller bevaringsværdige bygninger. De producerer blandt andet kirkebænke og særlige lister, og det kan de fordi de har eget maskinsnedkeri og kompetencerne til opgaverne.

”Vi har vores eget værksted, hvor der altid er 3 medarbejdere på arbejde. Det er vigtigt, at vi holder værkstedet kørende, for det er med til at gøre os konkurrencedygtige og skabe samarbejde med andre lokale håndværksvirksomheder,” fortæller Anders.

Når andre lokale tømrervirksomheder får opgaver, som kræver snedkerarbejde, så hjælper Mester Madsen gerne til på værkstedet. Men der følger et ansvar med sådan en opgave. Anders fortæller:

”Vi gør en dyd af at adskille vores B2B-samarbejde og vores kunder. Vi leverer til tømrervirksomheden, og de færdiggør opgaven hos kunderne – det skal være klart, at vi ikke stjæler vores kollegaers kunder. Jeg syntes, at det er vigtigt, at man er med til at gøre hinanden gode, og det forsøger vi at gøre blandt andet med værkstedet og med det nye byggeudstillingsprojekt på Antoniebakken.”

Håndværksvirksomheden, udover traditionelt tømrerarbejde, veksler mellem nichearbejdet og produktudvikling. Skønt projektet på Antoniebakken er i fokus lige nu, så er det især virksomhedens snedkerevner og erfaring inden for bevaringsværdige byggeopgaver, der stråler.

”Vi blev hyret til renovering af den gamle stationsbygning i Mern; helt ny tagkonstruktion med speciallavet kviste, vinduesrenovering af gamle rammer og karme og meget mere skulle laves på den historiske bygning, der har bevaringsmæssig værdi. Det var et stort arbejde, men det er især på disse typer opgaver, at vores evner og erfaring samt vores værksted viser deres værd”, fortæller Martin Olsen, medejer af Mester Madsen A/S.

Ny medejer hjælper med at skabe udvikling

Martin Olsen blev medejer hos Mester Madsen A/S for to år siden. Han kender Anders og virksomheden rigtig godt, for han blev faktisk udlært som tømrer hos Mester Madsen.

”Efter jeg blev udlært, blev jeg uddannet konstruktør og arbejdede som byggeleder. Men jeg savnede opgaverne, at følge udviklingen og det tætte samarbejde mellem leder og medarbejdere. Og jeg ville også gerne tilbage til fagligheden hos Mester Madsen,” fortæller Martin.

Både Anders og Martin påpeger dynamikken i deres partnerskab, som er med til at styrke forretningen.

”Der er meget drift, og det tager tid fra ideudvikling, som jeg syntes er rigtig sjovt. Men netop drift, det store forkromede overblik, er en af Martins stærke sider, som nok også kommer af hans baggrund som konstruktør. Og det giver mig tid til at udleve nogle ideer,” fortæller Anders.

Martin tilføjer: ”Her i virksomheden siger vi, at Anders kører på mavefornemmelsen. Det er en af hans stærke egenskaber, og den har ført Mester Madsen til, hvor virksomheden er i dag.”  

 

FAKTA

  • Mester Madsen blev grundlagt i 2002 af tømrermester Anders Madsen
  • I januar 2019 trådte Martin Olsen til som medejer
  • Mester Madsen er førende specialister inden for restaurering og vedligehold af fredede, bevaringsværdige- og kultur ejendomme
  • Håndværksvirksomheden har eget maskinsnedkeri
  • I september 2020 udlærte håndværksvirksomheden 3 ud af sine 7 lærlinge, heraf en voksenlærling
  • Mester Madsen har alle kompetencer til totalentreprise bortset fra ingeniørrådgivning

Om Månedens Historie

Månedens Historie handler om det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune. Hver måned bringer Vordingborg Erhverv en lokal succeshistorie med en udnævnelse af en lokal virksomhed, en iværksætter, en ildsjæl, et projekt, et samarbejde eller et initiativ. Formålet er at skabe større kendskab til de mange gode historier, som både illustrerer mangfoldigheden i det lokale erhverv samt kan skabe inspiration til vækst og udvikling.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev