Vindmølle-
tekniker på Klintholm Havn

Mikael Hansen Vindmølletekniker

Klintholm Havn er servicehavn for havvindmøller

To store havvindmølleparker i Østersøen serviceres fra Klintholm Havn. Det har skabt nye arbejdspladser på havnen hos både Vattenfall og EnBW. 24 personer arbejder som vindmølletekniker på Klintholm Havn.

Hver morgen sejler teknikere med CTV til havvindmøllerne på Kriegers Flak. En af dem er Mikael Hansen. Han er uddannet elektriker og efter mange år som selvstændig el-installatør skiftede han i 2021 livet på land ud med jobbet som vindmølletekniker hos Vattenfall.

Følg Mikael Hansen på jobbet som vindmølletekniker på Kriegers Flak havvindmøllerne.

Pressechef Mads Krogh fra Vattenfall

”En enkelt mølle kan forsyne 8.300 husstande med fossilfri strøm og jo mere det blæser jo mere fossilfri vindkraft bliver der lavet i Danmark.

Det fungerer rigtig godt at servicere havvindmøllerne fra Klintholm Havn. Vi har de kompetencer, vi skal bruge. Logistikken fungerer, og vi har et godt samarbejde med lokalområdet.

Vi håber at få lov til at bygge mere.”

Mads Krogh
Pressechef, Vattenfall

På job med CTV skipper

Vindmølleteknikerne fra Klintholm Havn bliver hver dag sejlet ud til de store havvindmølleparker i Østersøen. Det er de såkaldte CTV’er der sørger for transporten i al slags vejr.

Begge havvindmølleoperatører får fragtet vindmølletekniker på Klintholm Havn via  CTV’er og når det er højsæson sejler der mellem 4 og 6 skibe ud fra havnen hver dag.

Øst for Møn og 45 minutters sejlads ligger Danmarks største havvindmøllepark Kriegers Flak. Her sejler CTV’en Bolder hver dag – og her får du muligheden for at komme med på job med skipper Arne Hansen.

Efter mange år som fiskeskipper på Nordsøen med udgangspunkt i Hvide Sande er han i dag skipper på en CTV. Et job han er yderst tilfreds med.

Tag med på sejlturen ud til møllerne på Østersøen.

Kontakt Business Vordingborg

Hvis du har spørgsmål til udviklingen på Klintholm Havn skal du kontakte en medarbejder på:

T: +45 55 34 03 93
E: info@businessvordingborg.dk