Klintholm Havn er servicehavn for hav-
vindmøller

Vindmøllerne i Kriegers Flak bliver serviceret fra Klintholm Havn

Klintholm Havn

Klintholm Havn er en moderne servicehavn for havvindmølleparkerne Baltic 2 og Kriegers Flak i Østersøen. Havnen er gennem flere år blevet udviklet og moderniseret, og lever i dag op til de forventninger og krav, der stilles i den blå energisektor til en moderne servicehavn for havvindmølleparker.

Der er udarbejdet en ambitiøs udviklingsplan for havnen, der beskriver den videre udvikling af området og havnens funktion som servicehavn for flere havvindmølle serviceoperatører.

Udviklingplanen skal desuden sikre forholdene for erhvervs- og lystbådehavnen, udnytte erhvervsmulighederne samt forbedre turistattraktionerne i den populære havneby på Møn.

Kriegers Flak og Baltic 2

Kriegers Flak havvindmøllepark er Skandinaviens største med 72 vindmøller. Den blev indviet 6. september 2021 og er i fuld drift. Den producerer grøn strøm til 600.000 danske husstande. Men Kriegers Flak er kun en ud af flere forventede havvindmølle-projekter, som skal være på Østersøen.

Klintholm Havn er yderst velegnet som servicehavn for havvindmølleparker i Østersøen og har plads til op til seks operatører. Det lokale erhvervsliv er i tæt samarbejde med Vattenfall og EnBW, der servicerer Kriegers Flak og Baltic 2 og der er oparbejdet en lokal erfaring, viden og knowhow, der kan udnyttes af yderligere serviceoperatører, der skal benytte havnen i fremtiden.

Morten Skouboe fra Vattenfall på Klintholm Havn

”Det går supergodt – ja forbavsende godt her på havnen.

Vi har været godt klædt på til opstart af en ny havmøllepark op fordi vi har god erfaring fra de tidligere havmølleparker. Der er ikke så meget, der er kommet bag på os og møllerne kører godt uden for mange startvanskeligheder.

Vi oplever at vi er faldet godt til og at de lokale har taget godt imod os.”

Morten Skouboe
Operations Manager, Vattenfall

Kontakt Business Vordingborg

Har du spørgsmål vedrørende Klintholm Havn, så er du meget velkommen til, at kontakte en medarbejder hos Business Vordingborg

T: +45 55 34 03 93
E: info@businessvordingborg.dk