VVS-lærling: Bestået svendeprøve med tre 12-taller og medalje!

af | 10. jul 2020 | Bygge og Anlæg, Månedens Historie

Masser af udfordrende arbejdsopgaver og en god kombination af skole og praktik. Sådan er hverdagen, når man tager en erhvervsuddannelse.  Læs her syvende og sidste afsnit i vores serie om Peter E. Olsen fra Vordingborg, som har valgt at uddanne sig som VVS’er.

Siden efteråret 2016 har Peter været i gang med sin uddannelse som VVS’er, hvor han har valgt retningen energispecialist, og nu er han færdig med sin uddannelse.

Peter ved en af opgaverne til svendeprøven

Svendeprøven

Sådan skal det gøres! Peter afsluttede sin uddannelse med at få hele tre 12-taller og en medalje til sin svendeprøve. Det er virkelig flot klaret.

Svendeprøven varede i alt 45 timer og bestod af tre prøver:

  • En teoretisk prøve om generelle ting indenfor faget og udførelse af beregninger.
  • En indreguleringsprøve, hvor et fjernvarmeanlæg skulle indreguleres og fejl på anlægget skulle findes.
  • En praktisk opgave, som gik ud på at bygge et pillefyranlæg.

Peter har lige et par ugers praktik tilbage hos P.E. Larsen VVS A/S, inden han modtager selve svendebrevet og medaljen.

Praktik

I Peters sidste praktikperiode havde han de første måneder primært opgaver for private kunder. Det er stadig de opgaver, han synes er mest interessante, fordi de er så afvekslende. De sidste måneder inden han skulle tilbage i skole, arbejdede han med installationer i nybyggede boliger.

Mester Carsten Larsen er meget stolt af Peters præstation. Han ses her sammen med Peter.

4. hovedforløb

Kølekurset som Peter deltog i, i starten af året, blev bestået i fin stil. Det er en forudsætning for at kunne gå op til svendeprøven, at kurset gennemføres og bestås.

Peter var tilbage på skolebænken for sidste gang i april 2020, hvor han først gennemgik otte ugers repetition af alt, hvad han har lært i løbet af uddannelsen, inden det gik løs med svendeprøven.

Fremtiden

Peter har søgt ind på VVS-installatør uddannelsen i Slagelse og venter nu på at få at vide, om han bliver optaget. Uddannelsen tager 2 år, og efter endt uddannelse kan man f.eks. blive overmontør, beregner i et ingeniørfirma eller selvstændig.

Vordingborg Erhverv A/S ønsker Peter al muligt held og lykke fremover, og vi takker for, at vi har måtte følge ham gennem hele hans uddannelse til VVS’er.

P.E. Larsen VVS A/S udnævnt som Månedens Historie i juli 2020

Vordingborg Erhverv har udnævnt P.E. Larsen VVS A/S som Månedens Historie for virksomhedens vilje til at tage socialt ansvar og bidrag til uddannelse af fremtidens arbejdskraft. 

P.E. Larsen VVS A/S fejrer 55 års jubilæum i år, og siden dets spæde start har 70 lærlinge gennemført deres uddannelse hos virksomheden. Med 4 nuværende lærlinge (inkl. en voksenlærling), 3 nye lærlinge på vej og snarligt udkig efter endnu en lærling går VVS-virksomheden forrest i feltet for at uddanne fremtidens arbejdskraft inden for deres branche.  

”Med en virksomhed af vores størrelse ser vi det som et ansvar, at vi sikrer højt uddannet arbejdskraft til vores branche. Og at vi tilbyder lokale jobmuligheder til unge. Det er en fælles opgave, som vi løfter sammen med andre håndværksvirksomheder,” fortæller Carsten Larsen, ejer af P.E. Larsen VVS A/S.

Læs hele historien her

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev