VVS-lærling: Det er det helt rigtige valg

af | 15. nov 2018 | Bygge og Anlæg, Vordingborg Erhverv nyheder

Masser af udfordrende arbejdsopgaver og en god kombination af skole og praktik – sådan er hverdagen, når man tager en erhvervsuddannelse. Læs her femte afsnit i vores serie om Peter E. Olsen fra Vordingborg, som har valgt at uddanne sig som VVS’er.

Siden efteråret 2016 har Peter E. Olsen været i gang med sin uddannelse inden for VVS, hvor han har valgt at uddanne sig til energispecialist, med en særlig interesse i grøn energi. Han er i lære hos P.E. Larsen A/S i Bårse, og der er stadig ingen tvivl hos Peter om valget af uddannelse.

”Det er det helt rigtige valg. Jeg er rigtig glad for det, og jeg regner med at læse videre til installatør, når jeg er færdig med min svendeprøve.” fortæller han.

VVS er ikke bare gas og vand

Engagementet for uddannelsen viser sig også i resultaterne. I december 2017 afsluttede Peter sit første hovedforløb med et 12-tal, og for et par uger siden afsluttede han 2. hovedforløb på EUC Sjælland i Næstved, denne gang med et flot 10-tal.

Uddannelsen byder på mere end bare gas og vand. De 10 uger på skolen blev primært brugt bag en pc, hvor Peter og hans medstuderende bl.a. skulle lære at tegne i Autocad, et computerprogram, som gør det muligt at lave 2- og 3-dimensionelle tegninger og modellering. De er faktisk allerede i gang med at øve tegnearbejde til svendeprøven om 1,5 år. Der blev også brugt megen tid på matematik og fysik, lovgivning om f.eks. hygiejneregler ved arbejde med drikkevandsinstallationer og el-lære.

”Det kan godt overraske, hvor meget man skal lære om el, når nu det er VVS vi laver, og indenfor VVS faget er der efterhånden også en del programmering.” fortæller Peter om opgaverne på uddannelsen.

Næste gang Peter skal på skolebænken er til august 2019, hvor 3. hovedforløb starter.

Lukkede for det varme vand

Peter er nu tilbage i praktik hos P.E. Larsen VVS i Bårse, hvor han skal være indtil næste skoleforløb starter. Arbejdsopgaverne er meget afvekslende, og der er stadig ikke to dage der er ens. Den ene dag kan opgaven være opsætning af et gasfyr, og næste dag er opgaven måske reparation af en varmeinstallation.

Peter følges med en svend hver dag, men det er forskellige svende han arbejder sammen med afhængig af arbejdsopgaven. Hos P.E. Larsen VVS er der det meste af tiden seks lærlinge, så Peter er ikke alene om den titel. Han er rigtig glad for at være der, og der bliver altid lyttet til, hvad man har at sige – ”det føles lidt som familie”, afslutter han.

Vi følger Peter gennem hele hans uddannelse, så glæd dig til at læse mere om, hvordan det går ham.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev