Masser af teknik og udfordringer med en erhvervsuddannelse

af | 7. nov 2017 | Bygge og Anlæg

Peter er nu gået i gang med hovedforløb 1 på uddannelsen til energispecialist – og han er stadig glad for sit uddannelsesvalg. Læs 3. afsnit i vores serie om VVS-lærlingen fra Knud Jensen VVS i Lundby.

”Det er blevet hverdag nu, og jeg har fået mere rutine”, siger Peter E. Olsen fra Vordingborg. Han har siden januar og indtil 16. oktober været i praktik hos Knud Jensen VVS i Lundby. Efterhånden er han kommet godt ind i tingene og har været med til mange forskellige opgaver.

”Jeg har lavet meget med gaskedler. Der er meget teknik i det, så der er flere ting at tage højde for”, forklarer han og tilføjer, at jo mere man lærer, jo sværere bliver det – men det er også det, der gør det sjovt at lære noget nyt.

Mange opgaver og spændende udfordringer som VVS-lærling

Det er dog ikke kun gaskedler, Peter har arbejdet med, mens han har været i praktik. Faktisk har opgaverne været mange og varierende.

”Jeg har prøvet det meste. Jeg har også været med til at lave fjernvarme, sanitet og tagrender.  For virksomheder har jeg arbejdet med vandkøling til maskiner”.

For Peter er det en stor fordel, at han får lov at bruge hænderne så meget, som han gør. Derfor er han stadig glad for sit valg af uddannelse og især, at det er VVS-fagets linje som energispecialist, han har valgt.

”Det handler om at få et helt hus til at fungere med vand og varme. Der er meget teknik i det, så der er også mange udfordringer i det, og det gør det spændende.”

En fremtidssikret uddannelse

Nu skal Peter i gang med hovedforløb 1. Det varer 10 ½ uge og slutter i december med en skriftlig og mundtlig prøve.

Denne gang er det anderledes at gå i skole, kan Peter fortælle. På grundforløbet fik eleverne lov at prøve de forskellige VVS-linjer: Blikkenslager, ventilationstekniker, energispecialist og installationstekniker. På hovedforløbet bliver de delt op alt efter, hvilken linje de har valgt – og der bliver gået i dybden med det specialiserede emne:

”Hovedforløbet er meget mere teoretisk end grundforløbet. Der er mange regler og lovgivning om, hvordan et hus skal bygges op, og de regler skal vi kende.”

Teorien kan godt være lidt tør til at starte med – men heldigvis er der også en del matematik i undervisningen, og når de ting går hånd i hånd, så kører det ifølge Peter godt. Og han er slet ikke i tvivl om, at han er kommet på den rette hylde:

”Sådan noget som varmepumper er fremtiden. Det er en fremtidssikring at kunne arbejde med det, og der er gode jobmuligheder.”

Vi følger Peter gennem hans uddannelse, så glæd dig til at læse mere om, hvordan det går ham.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev