Borgmester byder ind på ny klimaerhvervsskole

af | 20. jan 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

I september 2021 præsenterede regeringen en plan om at oprette tre klimaerhvervsskoler. De nye klimaskoler skal tiltrække unge, der ønsker at gøre noget for klimaet. Desuden skal eleverne ud og inspirere og motivere bygge og anlægsbranchen til at tage del i den grønne omstilling.

Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed

Netop sådan en klimaerhvervsskole vil borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed have til Region Sjælland. Derfor går han sammen med kræfter fra Køge og Næstved om at trække den nye uddannelse til regionen.

“Placeringen i Region Sjælland er nødvendig for at imødekomme den udvikling vi oplever. Flere virksomheder ser et stort potentiale i at placere sig på Femern-korridoren, som ikke kun binder Danmark sammen med Tyskland, men også binder Skandinavien med Europa,” siger Mikael Smed i en pressemeddelelse.

Den udmelding vækker glæde hos Carsten Larsen, der er indehaver af VVS-firmaet P.E. Larsen i Bårse. Han oplever stor efterspørgsel på specialiseret viden indenfor klimavenlige og bæredygtige løsninger.

“Det er da en rigtig god idé. Især med de priser, vi ser. Lige nu laver vi energioptimering med varmepumper samt løsninger og styringer, så der er den varme, der skal være, mens det stadig er miljøvenligt og besparende,” siger Carsten Larsen.

Eksisterende uddannelse

Allerede nu får Carsten Larsens lærlinge viden om klimabevidste og bæredygtige løsninger gennem deres nuværende undervisning. De ansatte hos VVS-virksomheden har desuden taget en tillægsuddannelse indenfor varmepumper.

“Det er for at opgradere os, når vi skal ud og sælge og lave energirigtige løsninger. Og når kunderne skal have tilskud til det, skal dem der udfører arbejdet have gennemført tillægsuddannelsen,” forklarer VVS-indehaveren.

Indehaver af P.E. Larsen - Carsten Larsen

Dog mener Carsten Larsen, at der nærmest ikke kan gøres nok i forhold til klimauddannelse. Derfor håber han på at én af tre klimaerhvervsskoler kommer til Region Sjælland.

“Det er helt klart et “must”, at vi får nogle flere kloge hoveder indenfor det punkt. Det vil både være en god ting for branchen og for områdets skyld. Vores branche er jo gået fra at være nogen, der kører rundt og er sorte i hovederne, til at det nu er meget mere højteknologisk og vidensbaseret,” siger Carsten Larsen.

Adgang til flere faglærte

De nye klimaerhvervsskoler skal bidrage til at understøtte den grønne omstilling blandt danskerne, samt sende flere faglærte ud på arbejdsmarkedet med kompetencerne til at løfte de mange opgaver, der følger af klimaindsatsen, skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

De tre borgmestre fra Køge, Næstved og Vordingborg kommuner og EUC Sjælland stiller sig nu klar til at byde faglige organisationer, lokale virksomheder og flere uddannelsesinstitutioner ind til samarbejde om at skabe fremtidens klimaerhvervsskole i Region Sjælland med fokus på blandt andet bygge-anlægsbranchen, jordbrug og fødevarer, transport og bio-solutions.

“En klimaerhvervsskole i Region Sjælland spiller perfekt ind i det perspektiv og skaber adgang til flere faglærte medarbejdere med kompetencer til at opfylde klimamålsætningerne i forbindelse med grønt byggeri og store infrastrukturprojekter”, siger borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed.

Denne artikel er skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Kasper Buur Business Vordingborg

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev