Erhvervsklimaundersøgelse – Stemningen er vendt

af | 9. sep 2022 | Erhvervsnyheder

Årets erhvervsklimaundersøgelse er en rigtig god nyhed for erhvervslivet i Vordingborg kommune. Kommunen springer fra en 83. plads og lander på bedste placering nogensinde som nummer 55.

Bolette Christensen Business Vordingborg

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNjIxNCwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTYyMTQgLSBFcmh2ZXJ2c3VkdmFsZyBpIGFyYmVqZHN0w7hqZXQiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBFcmh2ZXJ2c3VkdmFsZyBpIGFyYmVqZHN0w7hqZXQiLCJzdW1tYXJ5IjoiRXJodmVydnN1ZHZhbGdldCBpIFZvcmRpbmdib3JnIGtvbW11bmUgbcO4ZHRlcyBmw7hyc3RlIGdhbmcgdG9yc2RhZyBlZnRlcm1pZGRhZy4gTcO4ZGV0IHZhciBsYWd0IGhvcyBlbiBhZiB1ZHZhbGdldHMgbWVkbGVtbWVyIOKAkyBOaWNvbGFpIFRpbGxpc2NoLCBkZXIgZXIgbGFuZG1hbmQgb2cgZ29kc2VqZXIgcMOlIFJvc2VuZmVsZHQgR29kcy4iLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InRlc3QzIn0=”]

Gennem det seneste år har Business Vordingborg brugt mange kræfter og ressourcer på arbejdet med at lave en fælles erhvervsmasterplan i samarbejde med kommunen og erhvervsforeningen. Opgaven har været forankret i et såkaldt opgaveudvalg med den konservative Jesper Adler som formand.

”Det er fantastisk, at undersøgelsen er positiv på stort set alle parametre. Det viser, at vi lykkes med det arbejde, vi laver i Business Vordingborg i samarbejde med kommunen og erhvervslivet,” siger Bolette Christensen, direktør Business Vordingborg.

Udvalget består af politikere og erhvervsfolk og det har med udgangspunkt i det ideoplæg til en erhvervsmasterplan, der blev præsenteret af på en erhvervskonference for knapt et år siden, for kort tid siden afleveret et endeligt forslag til en fælles erhvervsmasterplan 2030 for Vordingborg kommune.

”Det handler om dialog, dialog og atter dialog mellem virksomheder og kommune og det giver gode muligheder for at skabe mere udvikling, vækst og flere arbejdspladser. Jeg ser frem til yderligere at arbejde sammen med erhvervslivet, kommunen og alle vores interessenter om at gøre vores område endnu mere erhvervsvenligt,” siger Bolette Christensen.

“Det er en rigtig god nyhed for såvel kommune som erhvervsliv.”

Direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Erhvervsudvalget i Vordingborg kommune mødtes første hos Nicolai Tillisch

Forventes godkendt til efteråret

Erhvervsmasterplanen forventes endeligt godkendt og besluttet i kommunalbestyrelsen senere på efteråret.

Den markante fremgang i DIs erhvervsklimaundersøgelse er et godt tegn på at det målrettede arbejde med at skabe en fælles erhvervsmasterplan allerede har sat sine spor.

“Det er en rigtig god nyhed for såvel kommune som erhvervsliv. Stemningen er vendt og er klart positiv på stort set alle parametre og Vordingborg kommune er klart blevet mere erhvervsvenlig. Der er en god og konstruktiv dialog mellem virksomheder og kommune og det giver gode muligheder for at skabe mere vækst og flere arbejdspladser. Vi kan i DI’s undersøgelse konstatere, at det især er på den grønne udvikling at Vordingborg kommune springer markant op ad listen, og det viser hvor stort et potentiale for vækst, der er i den grønne omstilling. Den grønne omstilling er i gang og det går hurtigt. Det kræver handling og investeringer,” siger Bolette Christensen.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev