Virksomheder fik sat fokus på vækst

af | 25. sep 2015 | Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

”Først og fremmest fik vi taget pause fra den daglige drift, vi fik sat tid af til at tænke langsigtet og vi fik sat fokus på udvikling”.

Sådan siger Jens Kristoffersen og Kim Ellevang, indehavere af vækstvirksomheden Shoppartner i Vordingborg, om deres deltagelse i et intensivt RaketVækst-forløb i juni.

Kurset var arrangeret af Vordingborg Erhverv og Væksthus Sjælland og der deltog ledere fra fem lokale virksomheder.

Målet med det intensive tre-dags RaketVækst-forløb er at give virksomhedslederne mulighed for at se deres virksomhed i et større perspektiv og at tænke strategi.

Vordingborg Erhvervs næste RaketVækst-forløb finder sted onsdag den 21., torsdag den 22. og fredag den 23. oktober.

Man kan ikke gøre alting selv

”Selvom det var virksomheder fra meget forskellige brancher, der deltog i RaketVækst-forløbet i juni, så var der meget inspiration at hente fra de andre deltagere, ligesom alle deltagerne fik inspiration af vækstkonsulenter fra Væksthus Sjælland og af erhvervsservicechef Dan Holck-Hansen fra Vordingborg Erhverv”, fremhæver Jens Kristoffersen og Kim Ellevang.

Sammen har Jens Kristoffersen og Kim Ellevang skabt en blomstrende virksomhed, der etablerer, kører og administrerer fordels-programmer i samarbejde med blandt andet en lang række danske magasiner.

Noget af det, som ejerne af Shoppartner fik sat fokus på, var outsourcing af opgaver samt håndtering af varer, lagerstyring, indkøb og personale.

”Man kan ikke gøre det hele selv. Så noget af det første, vi har gjort efter RaketVækst-forløbet, har været at ansætte mere personale. Vi har ansat fire ungarbejdere, en fast medarbejder på fuld tid samt en medarbejder på deltid”, fortæller Jens Kristoffersen.

Hvor vil vi hen? Og hvad skal der til?

”Vi er nødt til at investere tid og penge på langsigtet planlægning og optimere personalet efter strategien”, fastslår Kim Ellevang.

De to ejere af Shoppartner fortæller, at de hidtil har klaret opgaverne i virksomheden ved ofte også at arbejde lørdag og søndag. Det er der mulighed for at slippe for nu.

”Nu har vi tid til at stille spørgsmålene: Hvor vil vi hen? Og hvad skal der til?”

Og vækststrategierne, der nu bliver arbejdet med i Shoppartner, går blandt andet ud på at forsøge sig med fordels-konceptet i Tyskland.

”Vi er i gang med at forsøge at finde en partner i Tyskland”, fortæller Jens Kristoffersen.

Lidt som at have en bestyrelse

Efter sommerens RaketVækst-forløb har deltagerne, vækstkonsulenterne og Dan Holck-Hansen været samlet flere gange for at følge med i, hvordan det går med de strategier og planer, der blev lagt ved RaketVækst-forløbet.

”Det er lidt ligesom at have en bestyrelse, der spørger: Skulle I ikke prøve…? Har i husket…?”, fortæller Kim Ellevang.

Ud over alt den inspiration og de strategiplaner, som Shoppartner har fået ud af RaketVækst-forløbet, så fremhæver Kim Ellevang også at maden på kurset var rigtig god.

 

Yderligere information om RaketVækst:

dan-holck-hansen-vordingborg-erhverv

Erhvervsservicechef
Dan Holck-Hansen
dhh@vordingborgerhverv.dk
telefon 9125 6000

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev