Business Vordingborg på Folkemøde Møn 2022

af | 10. aug 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Vækst

To dage med masser af debat om klima, bæredygtighed, erhvervsudvikling, grøn energi, uddannelse, politik og grøn omstilling. For blot at nævne nogle få af de mange emner, der er på programmet på årets Folkemøde Møn 2022 i Stege. Folkemøde Møn 2022 udgaven går løs fra fredag den 19. august klokken 10 og varer frem til lørdag sen eftermiddag.

Folkemøde Møn 2022

Traditionen tro finder Folkemødet sted i Stege og igen i år er Business Vordingborg aktivt med på Folkemødets to dage.

”Business Vordingborg vil gerne være en aktiv del af debatten i vores område, og bruger Folkemødet til at sætte fokus på vigtige emner som fremtidens arbejdskraft, erhvervsudvikling og de store erhvervsudviklingsmuligheder, som den grønne omstilling giver os. Derfor er vi med på Folkemødet,” siger Bolette Christensen, direktør for Business Vordingborg.

Fredagens program på Folkemødet er målrettet unge, og her sætter Business Vordingborg fokus på hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det sker fra klokken 10 på Verdens scenen, hvor vi skal møde fremtidens klimariddere – elektrikeren, smeden og automekanikeren, der gennem deres uddannelse og daglige arbejde er med til at redde klimaet, mens alle andre bare taler om det.

“Hvad skal der til for at omdanne Vordingborg Kommune til centrum for grøn energi? Det sætter vi fokus på i debatten lørdag.”

Presse- og kommunikationsrådgiver Søren Knudsen | Business Vordingborg

Folkemøde Møn 2022: Skal du også være med til at redde klimaet?

I debatten kan du møde elektrikerlærlingen Amalie Schwartz, automekanikerlærlingen Mikkel Dalsgaard og VVS- og energimontør lærlingen Thomas Bach-Pedersen.

”Jeg vil godt opfordre alle til at lægge vejen forbi for at møde tre superengagerede og dygtige unge, der har valgt lige netop de uddannelser, som vi har så desperat brug for hvis vi skal i mål med den grønne omstilling og redde klimaet,” siger Bolette Christensen.

Lørdag byder på tre debatter om erhvervsliv og erhvervsudvikling i Vordingborg kommune. Tre debatter med fokus på grøn omstilling. Alle tre debatten er på scenen Haven, der ligger for enden af Sct. Knudsstræde i Stege.

Folkemøde Møn 2022

Sådan bliver Vordingborg en vinderkommune

Hvordan får vi skabt flere arbejdspladser, flere tilflyttere og nye virksomheder? Det er store spørgsmål og tilsvarende udfordringer, og det har erhvervslivet og kommunen arbejdet sammen i den seneste år for at udarbejde en fælles Erhvervsmasterplan 2030. Det arbejde er snart tilendebragt og i denne debat kan du høre mere om planen. Det er den konservative formand for erhvervsudvalget og medlem af kommunalbestyrelsen Jesper Adler og formand for Vordingborg Erhvervsforening Jacob Møller, der taler og diskuterer om Erhvervsmasterplanen 2030.

“Vi ser frem til nogle spændende debatter, og opfordrer især erhvervsfolk fra hele kommunen til at lægge vejen forbi Folkemøde Møn.”

Direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Den nye grønne industri

Power to X, Brint, Biogas, eFuels til fly, metanol til skibe, sol og vind.

I debatten møder vi et par af de de nye grønne energiselskaber, der bruger sol, vind, halm og affald til at skabe fremtidens brændstoffer, der er i gang med at etablere sig i Vordingborg kommune.

“Den grønne omstilling fra fossile brændstoffer til CO2-neutral energi er i fuld gang og skal accelereres voldsomt. Men spørgsmålet er om kan det lade sig gøre, og går det stærkt nok? Og hvad skal der til for at omdanne Vordingborg Kommune til centrum for grøn energi. Det sætter vi fokus på i denne debat, ” siger Søren Knudsen, presserådgiver fra Business Vordingborg og debatvært ved alle tre debatter på Folkemødet.

Det er Lars Kaspersen fra Nature Energy, Knud Erik Andersen fra European Energy, Peter Stabell fra Vordingborg Biofuel samt Bolette Christensen fra Business Vordingborg, der deltager i debatten.

Grøn omstilling kan virke uoverskueligt og meget kompliceret. Derfor har vi den tredje debat om grøn omstilling inviteret en række virksomhedsledere, der i stedet for at tale om grøn omstilling har gjort det i praksis.

Solceller Residens Møen

Grøn omstilling i praksis

Med på scenen er lokale virksomheder, der er helt i front med den grønne omstilling. Hvad enten det er solceller på taget, elbiler, varmepumper, affaldssortering og konstant fokus på grønne løsninger, så er der flere lokale virksomheder, der er i fuld gang.

Det er hotelejer Christian Petersen fra Residens Møen, der har egen solcellepark, elinstallatør Lars Bang, der er skiftet til elbiler i vognparken samt flere lokale erhvervsfolk, der arbejder med grøn omstilling i praksis.

”Vi ser frem til nogle spændende debatter, og opfordrer især erhvervsfolk fra hele kommunen til at lægge vejen forbi Folkemøde Møn,” siger Bolette Christensen.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev