Virksomhed fra Præstø tiltrækker kunder fra hele landet

af | 12. sep 2017 | Vækst

Det kan godt være, at Præstø ikke fylder meget på den nationale dagsorden  – ikke desto mindre er byen et godt udgangspunkt for salg af nicheprodukter til hele landet.

I Allerslev ved Præstø ligger Grafik og Foto. Virksomheden tilbyder blandt andet digitale fotoprint og producerer rammer til indramninger på eget snedkeri.

Kunderne er primært fotokunstnere, der laver udstillinger eller udsmykninger, eller virksomheder, som ønsker, at den kunst, der skal pryde væggene, bliver præsenteret på bedste vis. Og efterspørgslen er stor:

”Vi har kunder fra hele landet” siger Peter Wolff, indehaver af Grafik og Foto. ”Med det vi laver, betyder det ikke noget, hvor vi ligger. Vi laver prøveprint og sørger for, at alt kan sendes ud, så det er ikke nødvendigt at tage til Præstø for at handle med os.”

Netop denne fleksibilitet adskiller Grafik og Foto fra konkurrenterne, for andre steder skal man selv afhente sine varer, og Peter mener, at  dette har været med til at tiltrække kunder.

Online tilstedeværelse spreder ringe i vandet

Selv om der er kunder fra hele landet, er det dog primært hovedstadsområdet, de kommer fra. Grafik og Fotos hjemmeside spiller en stor rolle i den forbindelse.

Hos Grafik og Foto i Præstø bliver rammerne lavet på eget snedkeri

Et eksempel på de rammer, som Grafik og Foto laver

”Det er mit indtryk, at vores kunder finder os via hjemmesiden. Det er det, de siger, når de ringer. Vi sidder lige og kigger på jeres hjemmeside… ”, siger Peter, der også kan fortælle, at hjemmesiden indeholder en webshop med salg af skifterammer, og at virksomheden også har en profil på både Facebook og Instagram.

”Det er alt sammen med til at sprede ringe i vandet. Hvis man ikke er på de sociale medier, tænker folk, at der ikke sker noget. Derfor bruger vi meget tid på at være tilstede online.”

Samarbejde giver flere kunder

Det er ikke kun med online, at Peter sørger for at Grafik og Foto er synlige.

Han har også taget initiativ til et samarbejde med fotobutikken Photografica i København, hvor kunderne kan købe fotoudstyr – og samtidig kan de se en udstilling med eksempler på det arbejde, som Grafik og Foto udfører.

”Da de fleste af vores kunder kommer fra hovedstadsområdet, skaber det nærhed til vores kundefundament,” siger Peter, og uddyber fordelene ved samarbejdet:

”Vi er jo ikke konkurrenter, men har produkter, der ligger i forlængelse af hinanden. De sender deres kunder videre til os, når de ser i butikken, hvad vi kan lave. Vi kan også henvise vores kunder til dem, og samtidig får de fine udsmykninger i butikken af os.”

Lokalt showroom – og lokal arbejdskraft

Grafik og Foto har eget snedkeri på adressen i Præstø

Grafik og Foto har udover et showroom også eget snedkeri

Samarbejdet med fotobutikken København betyder altså, at Grafik og Foto har et showroom i hovedstadsområdet, hvor kunderne kan se eksempler på virksomhedens arbejde.

Dette showroom blev i februar udvidet med endnu et showroom, denne gang lokalt i Præstø på virksomhedens adresse i Allerslev. Interessen var stor på åbningsdagen, hvor der mødte omkring 100 mennesker op.

Siden hen er der løbende kommet folk til for at se udstillingen af varer, og også den lokale opbakning er stor. Interessen for virksomhedens arbejde er stor, og Peter fornemmer, at man kan lide, at der er aktivitet i området.

Selv sætter han også stor pris på Præstø-egnen og bidrager gerne til områdets udvikling.

”Vi er herfra, og vores liv er her, selv om vores kunder kommer andre steder fra. Kan jeg ansætte lokale medarbejdere, gør jeg det, ” siger Peter og slutter: ”Vi er, hvor vi skal være”.

Se mere om Grafik og Foto på hjemmesiden: www.grafikogfoto.dk  eller følg virksomheden på Facebook under navnet @grafikogfoto.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev