Ny hjemmeside målrettet job til ukrainere

af | 6. apr 2022 | Arbejdskraft, Erhvervsnyheder, Internationalt, Vækst

Partnerskab om ukrainere i job har for kort tid siden lanceret jobguideUkraine.dk, som giver fordrevne ukrainske flygtninge et samlet overblik over jobsøgning i Danmark. Her kan virksomheder også få et overblik over, hvor de kan slå stillinger op, som er oplagte job til ukrainere.

Ny hjemmeside målrettet job for ukrainske flygtninge

Hjemmesiden er lavet for at give ukrainske flygtninge en god start på det danske arbejdsmarked, og de kan finde information om deres vej i job.

Hjemmesiden udspringer af det nyligt oprettede partnerskab mellem regeringen, arbejdsmarkedets parter, KL og Danske Regioner.

Hjemmesiden bliver løbende udbygget med overblik over links til jobbanker og andet vejledningsmateriale. På siden kan ukrainerne også lave CV og der er en introduktion til løn- og arbejdsvilkår i Danmark.

”Det er rigtig godt, at vi hurtigt har fået samlet de vigtigste informationer, så vi kan lette vejen til job for ukrainske flygtninge. Regeringen har fokus på, at de ukrainske flygtninge i første omgang bliver ordentligt modtaget og får hjælp og trygge faste rammer. Men vi hører også, at mange af ukrainerne gerne vil i arbejde og bidrage. Derfor har vi lavet en særlov og oprettet partnerskabet for at gøre det muligt at træde ind på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt,” siger Peter Hummelgaard.

“Det er rigtig godt, at vi hurtigt har fået samlet de vigtigste informationer, så vi kan lette vejen til job for ukrainske flygtninge.”

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard | Socialdemokratiet

Arbejdsgiverne kan på jobbankerne under #jobsforukraine gøre opmærksom på opslåede stillinger, som er oplagte job til ukrainere.

Informationerne om jobsøgning i Danmark kan også findes i en pjece, som findes digitalt på jobguideUkraine.dk. Informationsmaterialet udleveres også på blandt andet Udlændingestyrelsens Borgerservicecentre rundt om i landet.

Læs mere her på Virksomhedsguiden

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev