Software fra Vordingborg har international succes

af | 31. okt 2017 | Teknologi, Vækst

Med udgangspunkt i Nyråd ved Vordingborg hjælper LeadDoubler virksomheder i hele verden med at skaffe kunder. Specialiseret it-viden har banet vejen for successen.

Hvad gør du, hvis du skal have et nyt tag på dit hus, og gerne vil have en ide om, hvad det koster? Du søger på nettet, og blandt Googles søgeresultater ser du en hjemmeside, hvor du kan taste information ind og få udregnet en pris. Det gør du – og få timer efter har du håndværkeren i telefonen, som gerne vil give dig et godt tilbud.

Nogenlunde sådan ser scenariet ud, hvis håndværkeren har valgt at have en beregner fra LeadDoubler.  Morten Matras, indehaver, forklarer om konceptet:

”Som slutbruger vil man helst kunne finde sine informationer selv og slippe for at skulle ringe rundt til forskellige håndværkere. Det er meget mere fleksibelt at sidde en søndag aften og få en pris ved at klikke på en knap.”

Hurtig og nem måde at få kunder på

Det er ikke kun håndværksvirksomheder, som kan få flere kunder LeadDoublers løsning. Også banker og forsikringsselskaber kan bruge en beregner, hvor man kan indtaste sine data og få at vide, hvor meget det koster at låne penge til en bil eller tegne en forsikring.

”Vi har et koncept, der virkelig virker!”, siger Morten om resultaterne af indsatsen.  ”Vi kan have et møde kl. 9 med en virksomhed, som gerne vil have en beregner, kl. 10 er den klar til brug, og kl. 14 begynder de potentielle kunder at henvende sig til virksomheden.”

Det er netop hurtigheden, der adskiller LeadDoubler fra andre lignende softwareløsninger. Morten forklarer, at ideen opstod, da han som it-ansat oplevede, at fx ingeniører kom med deres Excel-regneark, hvor alle formlerne til beregningerne var lavet – og det skulle omsættes til en onlineløsning.

I stedet har Morten lavet en maskine, der kan ”læse” regneark. Det er langt mindre komplekst – og hurtigere –  end  når en programmør skal kode de beregninger, der ligger til grund for regnearket.

”Vi laver software, der ikke bliver lavet andre steder på kloden. Det er meget specialiseret, og ingen andre i verden gør det, vi gør.”

Flere arbejdspladser på vej

LeadDoublers unikke software fra Vordingborg betyder, at virksomheder i hele verden har fået øje på virksomheden, der helt præcist holder til i Nyråd. De internationale kunder kommer fra blandt andet Canada, USA og Australien.

Men her stopper Morten ikke. I øjeblikket er han på udkig efter nye medarbejdere inden for salg og marketing.

”Vi har fået en investor, og nu vil vi investere i at nå endnu bredere ud. Derfor har vi brug for salgs- og marketingmedarbejdere, der kan forklare, hvor effektivt et redskab Leaddoubler er til at få kunder.”

Gode it-folk i lokalområdet

I forvejen beskæftiger LeadDoubler fem ansatte inden for it. I den offentlige debat er det tit et tilbagevendende tema, at vi i Danmark har mangel på it-kompetencer. Det er dog ikke et problem, som Morten har oplevet.

”Jeg har også boet i Odense, hvor der er gode it-folk på grund af Syddansk Universitet. Men de findes også her, og det er min erfaring, at de er nemmere at fastholde. Faktisk er rekrutteringen nemmere her end i Odense og formodentlig også i København.”

Morten ser i det hele taget lyst på LeadDoublers fremtid: ”Der er en øget erkendelse i både Danmark og rundt om i verden af, at kunderne ikke kommer af sig selv. Interaktivt indhold på en hjemmeside som fx en beregner får stadig større betydning fremover.”

Læs mere om LeadDoubler på hjemmesiden: www.leaddoubler.dk

[su_note note_color=”#4e6a78″][su_frame align=”left”]Sådan virker det

En beregner fra LeadDoubler er lavet på den måde, at slutbrugerne taster deres data ind, og for at få resultatet skal de oplyse deres telefonnummer. På den måde kan virksomheden efterfølgende tage kontakte slutbrugerne og få gang i en dialog.

Det er en god mulighed for at få kontakt med potentielle kunder, som sætter pris på den efterfølgende kontakt. Det kan Jesper Niss Mailund fra Tømrer Niss Tag & Byg skrive under på.

”Efter blot få dage med en beregner på min hjemmeside begyndte de første kliks at komme”, siger han og fortsætter: ”Tre uger efter havde jeg den første opgave til 180.000,- kr.”

For Jesper Mailund er det en stor fordel, at oplysningerne tilgår virksomheden alene og ikke skal deles med andre, og det er en god måde at skaffe opgaver på. Se hans beregner her: Tømrer Niss Tag & Byg prisberegner[/su_frame][/su_note]

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev