Smid skyklapperne og tænk ud af boksen

af | 9. okt 2017 | Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

I juni måned var ejerledere fra forskellige virksomheder samlet på Residens Møen til RaketVækst – et tredages internatkursus med fokus på strategi, målsætninger og forretningsudvikling. 

”Der er ingen tvivl om, at man skal deltage. Det er så godt.”

Så kontant er svaret, når man spørger Mikkel Albrechtsen fra Sydhavnens Smede og Maskinværksted i Vordingborg, om han kan anbefale RaketVækst til andre.

I løbet af de tre dage kurset varer, får deltagerne mulighed for at gå i dybden med udviklingen af deres virksomhed med faglige input fra konsulenter fra Væksthus Sjælland og Vordingborg Erhverv.

”Mine forventninger er blevet langt mere end opfyldt,” siger Mikkel, der har fået meget med sig hjem, han nu kan arbejde videre med. ”Jeg har fået sat mig nogle mål med en plan for, hvordan jeg skal nå dem.”

Tre dage væk fra de vante omgivelser bryder med automattænkningen

Mikkel havde hørt om RaketVækst via en tidligere deltager. Det fik ham til at springe med på forløbet, da han fik muligheden.

”I det daglige kan man komme til at handle automatisk uden at tænke så meget over det. Derfor tænkte jeg, at det kunne være godt at komme væk fra de vante omgivelser og se det hele fra oven,” siger Mikkel. Han tilføjer, at  RaketVækst er en måde at smide skyklapperne på og tænke ud af boksen – bl.a. med hjælp fra konsulenterne:

”De er gode til at provokere, men med et smil på læben. På den måde får man set på sin virksomhed med andre øjne.”

Mange kunder og store fremtidsplaner

Sydhavnens Smede og Maskinværksted, som i dag har 13 medarbejdere, udfører forskellige former for svejse-, montage- og vedligeholdelsesarbejde. Kunderne er primært offentlige institutioner og private virksomheder, herunder mange lokale, og også flere store aktører står på referencelisten.

Så det er en veletableret virksomhed, Mikkel er i gang med at overtage efter sin far, Mogens, som havde 25 års jubilæum sidste år. Og står det til Mikkel, må Sydhavnens Smede og Maskinværksted  gerne vokse sig større.

”Om 5-10 år har vi en velfungerende virksomhed i vækst. Ikke bare økonomisk, men også mandskabsmæssigt. Vi har flere svende, fordi vi har endnu flere kunder og mange spændende opgaver,” siger Mikkel.

Opfølgning på mål sikrer gennemførelsen af planerne

På RaketVækst har Mikkel fået input til, hvordan han kan udnytte Sydhavnens Smede og Maskinværksteds potentiale, så fremtidsplanerne kan realiseres. Han og de øvrige deltagere har arbejdet med både kortsigtede og langsigtede mål, og der er blevet delt erfaringer og udvekslet ideer.

Senere skal deltagerne mødes igen for at følge op på, om man har nået det, man har sat sig for. Det er en god ide, mener Mikkel:

”Det er super med en opfølgning. Det er godt at blive holdt i ørerne, så man ikke falder tilbage i den gamle vante gænge igen”, siger han og slutter med følgende opfordring:

”Normalt vil man måske sige, at det er svært at finde tiden til det, men man kan sagtens hive tre dage ud af kalenderen til at tage med på RaketVækst. Det er det værd, så det er bare med at få det gjort”.

[su_note note_color=”#4e6a78″][su_frame align=”left”]

Fakta om RaketVækst

RaketVækst er et tredages forløb med konsulenter fra Væksthus Sjælland.

Her bliver der sat fokus på udviklingen af deltagernes virksomheder, der arbejdes på strategier og handleplaner – alt sammen i en vekselvirkning mellem konsulentoplæg og sparring mellem deltagerne.

De tre dage bliver fulgt op af et opfølgningsforløb over et halvt år, hvor deltagerne mødes igen for at følge op på, at der bliver arbejdet videre med målsætningerne.

Vil du også med i raketten til mere vækst?

Næste RaketVækst vil blive afholdt foråret 2018. Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os for mere information.

[su_button url=”http://vordingborgerhverv.dk/kontakt-os/” background=”#7c014d” color=”#ffffff” size=”10″ radius=”5″ text_shadow=”1px 1px 0px #000000″ title=”Kontakt Vordingborg Erhverv for rådgivning”]Kontakt os[/su_button]

[/su_frame][/su_note]

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev