fbpx

Relationer er vejen frem – mod resten af verden

18. dec 2015 | Vækst

Den 10. december inviterede Vordingborg Erhverv til informationsmøde om deres nye netværk, Global Business Vordingborg. Lokalet var fyldt med ambitiøse erhvervsdrivende, som kom for at høre mere om hvordan det nye netværk kunne hjælpe dem på vej mod internationalisering.

Direktør Susanne Kruse Sørensen bød velkommen til de fremmødte virksomheder og fortalte at eksporten er stigende – også i Vordingborg Kommune.

Bygge- og bolig branchen og fødevarer-branchen udgør samlet 60% af eksporten i Vordingborg Kommune. It- og kommunikation står kun for 8% af den samlede eksport, men får størstedelen af deres omsætning fra eksport. Det er derfor et område der er værd at satse på og undersøge nærmere i forhold til internationalisering, ifølge direktøren.

Temaet for aftenen og formålet med netværket er de gode relationer. Med Global Business Vordingborg er Vordingborg Erhverv startet med at skabe relationer i Estland og har allerede inden for få måneder gennemført en ekskursion til Estland i november 2015, haft besøg i Vordingborg Kommune af den estiske ambassadør i december 2015 og planlagt besøg fra en delegation af 10-20 estiske virksomheder til maj 2016.

Hvorfor Estland?

Estland minder på mange måder om Danmark og der er et stort potentiale i at eksportere til det estiske marked, såvel som tiltrække estiske virksomheder til Danmark. Estland er også et lille land, men det gør ikke ambitionen mindre ifølge direktør Susanne Kruse Sørensen.

”Det er det samme, hvis man vil løbe en marathon. Så er det en god idé at starte med en 10-kilometer. Estland er et ressourcerigt marked og vores besøg i november har givet et langt bedre og større udbytte, end vi overhovedet turde håbe på.” fortæller hun.

Med fra besøget i Estland kom også flere konkrete business cases og der er skabt en god dialog med flere estiske virksomheder. Vordingborg Erhverv står til rådighed med sparring og vejledning til de virksomheder, som har vist konkret interesse for at flytte dele af forretningen til Vordingborg Kommune.

Allerede godt på vej

På mødet havde deltagerne også mulighed for at møde styregruppen, som har været med til at udarbejde det nye netværk. Styregruppen består af fem lokale erhvervsdrivende, som alle har flere relationer i udlandet og erfaring med internationalisering.

Alan Christoffersen er tidligere direktør i Insatech og har mange års erfaring med både import og eksport. Dette har skabt mange kontakter rundt om i verden, særligt Europa, USA og Østafrika.

”Mine grunde for at være med er egoistiske – Hvem skal købe mit hus når jeg skal på plejehjem? Der bliver nødt til at ske endnu mere i Vordingborg, og vi må selv arbejde for det!” fortalte han om sin motivation for at være en del af netværket.

Global Business Vordingborg er allerede sat i værk og den første virksomhed er på vej mod eksport til Tyskland. Jens Kristoffersen fra Shoppartner i Vordingborg præsenterede sin virksomhed på mødet og fortalte om processen og samarbejdet med Vordingborg Erhverv og Jesper Adler fra GBV. Målet er at indtage det tyske marked og der er planlagt et tredje møde med Dansk-Tysk Handelskammer, som skal bane vejen videre for eksport.

Der var en god spørgelyst blandt deltagerne på mødet, som var repræsenteret både af lokale erhvervsdrivende med ambitioner om internationalisering samt bankfolk, som også gerne deltog konstruktivt, når spørgsmålene pegede mod udfordringer med finansiering.

Hvis man som virksomhed har tanker eller planer om at udvide internationalt, er man velkommen til at kontakte Vordingborg Erhverv for at høre mere om hvordan Global Business Vordingborg kan hjælpe.