Nye vækstinitiativer i Vordingborg kommune

af | 14. sep 2017 | Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

Et tocifret millionbeløb skal være med til at få flere i arbejde og give bedre adgang til kapital for vækstvirksomheder i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Derudover skal Vordingborg kommune styrkes som såkaldt ”håndværkerby”.

Vordingborg Kommune går sammen med Lolland og Guldborgsund kommuner samt region Sjælland og erhvervsministeriet om et flerårigt projekt som skal styrke kompetencerne for at flere kan komme i arbejde samt skaffe adgang til kapital for at skabe vækst og investeringer i vores område.

Projektet finansieres med 14 millioner fra region Sjælland og erhvervsministeriet samt en million fra hver af de deltagende kommuner.

”I Erhvervsudvalget er vi rigtig glade for, at det er vores område der blev udvalgt i konkurrence med andre kommuner. Vi finder projektet aktuelt og relevant og synes det er et rigtig godt initiativ. Derfor har vi bevilget en million som medfinansiering,” siger formanden for Vordingborg Kommunes Erhvervsudvalg Asger Diness Andersen.

Der er blevet ansat en tovholder til projektet, som fysisk holder til hos Vordingborg Erhverv.

Projektet skydes i gang med en kick-off konference fredag d. 15. september hos Hardi i Nørre Alslev, hvor erhvervsminister Brian Mikkelsen, regionsrådsformand Jens Stenbæk og borgmester Michael Seiding Larsen skal holde tale.

Derudover har erhvervsudvalget bevilget penge til en styrkelse af Vordingborg kommune som hjemsted for en håndværksklynge.

”Erhvervsudvalget har bevilget 200.000 kr fordelt i 2017 og 2018 til at skabe en styrkeposition som ”håndværkerby”, dels ved afkørsel 41 men også som et netværk for bestående virksomheder, der har deres virksomhed i andre områder af kommunen. Håndværksvirksomheder er den største branche i Vordingborg Kommune, så det er naturligt at udvikle den naturlige styrkeposition, som vi i forvejen har i området,”siger Asger Diness Andersen.

”Jeg er naturligvis glad for opbakningen fra erhvervsudvalget til initiativerne, så Vordingborg kommune fortsat kan være en attraktiv kommune at drive virksomhed i. De seneste tre års stigning i Dansk Industris måling af erhvervsklimaet viser, at vi godt på vej,” slutter erhvervsudvalgsformanden.

For uddybende information kontakt venligst:

Formand for Vordingborg Kommunes Erhvervsudvalg Asger Diness Andersen, tlf: 20 13 90 40

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev