Den nye Storstrømsbro – til start 2017

af | 18. jul 2016 | Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

Beslutningen om at fremrykke byggeriet af den nye Storstrømsbro vækker begejstring i Vordingborg, hvor man i forvejen har stort fokus på potentialet i de kommende anlægsprojekter.

Det er blevet besluttet i en delaftale mellem regeringen og Togfonden, at den nye Storstrømsbro rykkes frem, og at arbejdet påbegyndes i 2017. Dermed vil den nye bro planmæssigt stå færdig i 2022, to år tidligere end ellers forventet. Det skaber stor optimisme i Vordingborg, hvor man nu for alvor kan komme i gang med at forberede sig på de mange opgaver, som arbejdet fører med sig.

”Vi glæder os over, at der er taget beslutning om at fremrykke byggeriet. Der er hårdt brug for en ny bro og det vil få stor betydning for lokalområdet med øget aktivitet og flere arbejdspladser. Vi håber, at byggeriet vil være til gavn for vores mange lokale bygge- og anlægsvirksomheder, som udgør en stor del af arbejdsstyrken i vores område.” fortæller formand for erhvervsudvalget Asger Diness Andersen.

I forbindelse med byggeriet af den nye bro vil der komme mange afledte opgaver, som de lokale bygge- anlægsvirksomheder kan byde på. Heriblandt er der tale om el-arbejde, gravearbejde og kloakering i forbindelse med etablering af en skurby, rydning og klargøring af byggeplads, nedrivning af bygninger osv.

Også hos Vordingborg Erhverv A/S, hvor der er stort fokus på bygge- og anlæg og på de kommende anlægsprojekter, er der begejstring over nyheden.

”Vores ambition er, at vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder får del i så meget af arbejdet som muligt, og vi har derfor afholdt flere kurser for at forberede vores virksomheder til at byde på de opgaver, der kommer, og vi holder hele tiden os selv og virksomhederne opdateret på processen. Derfor inviterer vi også til orientering om de kommende opgaver på vores anlægskonference til oktober,” fortæller direktør for Vordingborg Erhverv Susanne Kruse Sørensen.

Den 10. oktober 2016 inviterer Vordingborg Erhverv, i samarbejde med Vejdirektoratet, Banedanmark og Business Lolland-Falster til anlægskonference, hvor de lokale håndværksvirksomheder i Vordingborg og Guldborgsund kommuner får mulighed for at få et overblik over de kommende opgaver, samt at få en dialog med de vindende entreprenører, som skal udføre hovedopgaverne.

Vil du høre mere om anlægsprojekterne, så tilmeld dig Anlægskonferencen 2016 her. Arrangementet er gratis og åbent for alle med interesse for byggeriet. Der er dog begrænset antal pladser.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev