Milliard-investering i infrastruktur skaber vækst og nye arbejdspladser

af | 21. nov 2019 | Vækst

Ejendomsmægler- og investeringsrådgiverfirmaet Nordicals har interviewet borgmester Mikael Smed og direktør Susanne Kruse Sørensen fra Vordingborg Erhverv til deres magasin “Erhvervsejendomme på Sjælland”.

Blandt de udbudte erhvervsejendomme i Vordingborg og i andre både større og mindre byer på Sjælland har Vordingborg Kommune fået mulighed for at nævne mange af de fordele, der er ved at etablere en virksomhed i vores kommune – og det gælder ikke mindst de mange anlægsinvesteringer og vores erhvervshavn, der nu er blandt de fire største på Sjælland.

Der bliver især lagt vægt på de mange fordele ved at etablere eller flytte virksomhed til Vordingborg:

  • Central beliggenhed og god infrastruktur med Sydmotorvejen og jernbanen
  • Store anlægsinvesteringer: En ny Storstrømsbro, udbygningen af erhvervshavnen, etablering af Femern-forbindelsen samt udbygning af jernbanen mellem Ringsted og Femern. Det øger turismen og sikrer nem adgang til et stort marked i Tyskland og Øresundsregionen
  • Attraktive erhvervsgrunde med placering tæt på motorvejen
  • Højt serviceniveau med gratis sparring om etablering, drift og udvikling af virksomhed
  • Lavt omkostningsniveau: lave priser på erhvervsgrunde, dækningsafgiften er nul og skattesatsen rimelig
  • Stabil og loyal arbejdsstyrke

Den kommende vindmøllepark Kriegers Flak nævnes også som en af de investeringer, der vil skabe vækst i Vordingborg Kommune. Klintholm Havn på Møn er nemlig udpeget som servicehavn for drift og vedligehold af de ca. 100 vindmøller i Danmarks største vindmøllepark, Krigers Flak, som Vattenfall er i gang med at opføre 12 sømil fra Møns kyst.

“Opgaven som servicehavn er et kæmpe løft og kan sikre vores virksomheder mange opgaver inden for bl.a. el-arbejde, grave- og byggearbejde, reparationer, rådgivning og forplejning. Derfor er vi meget opmærksom på, hvordan vi kan hjælpe med at sikre, at virksomhederne eksempelvis har de fornødne sikkerhedskurser,” siger Susanne Kruse Sørensen.

Borgmester Mikael Smed nævner også infrastrukturen fra det nye erhvervsområde ved afkørsel 41, Business Park Vordingborg. Beliggenheden tæt på motorvej, moderne erhvervshavn og jernbane giver hurtig adgang til store markeder i Øresundsregionen og Nordtyskland.

“Der er plads til både nærhed og internationalt udsyn. Eksportpotentiellet bliver kun større, når infrastrukturen de kommende år får endnu et løft til verdensklasse-niveau. I forvejen er grundpriserne blandt de laveste på Sjælland, og betingelserne for at drive erhverv gode,” siger Mikael Smed ser frem til etablering af Femern Bælt-tunnellen, der vil styrke kommunens centrale position som knudepunkt mellem Skandinavien og Europa yderligere.

 

Læs de fulde artikler her:

Ny erhvervshavn er rykket op i den sjællandske elite

Milliard-investering i infrastruktur skaber vækst og nye arbejdspladser

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev