Lokale designvirksomheder vækster internationalt i god stil

af | 16. mar 2016 | Internationalt, Vækst

Det eksklusive møbelbrand Via Cph valgte i 2014 at rykke virksomheden fra København til Præstø. Her så de to idemænd bag store muligheder for at bygge videre på forretningskonceptet, hvor kvalitet og godt håndværk er i fokus.

Lagde du mærke til de små borde i studiet, som en overgang hørte til det faste inventar på DR1’s Aftenshowet? Så har du også set dansk møbeldesign i verdensklasse.

Via CPH, som stod på de små borde, bruger udelukkende materialer af bedste kvalitet til deres møbler, og produktionen er baseret på gode, danske håndværkstraditioner. Og det er ikke kun dansk tv og danske forbrugere, som har fået øjnene op for Søren Foverskov og Troels Michelsens smukke design og sans for kvalitet. Også udlandet viser stor interesse.

Fra Bårse til resten af verden

Via CPH er efterhånden godt repræsenteret på det danske marked, fortæller Troels Michelsen, en af stifterne af den succesfulde virksomhed. Sammen med Søren Foverskov har han siden 2010 designet møbler med udgangspunkt i, at de skal fremstilles i Danmark, og det skal være til rimelige priser, så alle har mulighed for at få danskproducerede møbler – det er ud fra devisen om, at der skal være godt håndværk til alle.

”Vi har efterhånden godt fat i markedet herhjemme. Vi er med hos stort set alle forhandlere. Det vi mangler, er arkitekterne. Vi kan levere skræddersyede løsninger til virksomheder og institutioner. Hvis man fx gerne vil have én bestemt gul farve, kan vi tilrettelægge produktionen ud fra det”, siger Troels Michelsen og fortsætter:

”Vi er på nuværende tidspunkt repræsenteret i 15 forskellige lande, hvor man har set os på nettet. Hvis vi laver en målrettet indsats, kan vi nå endnu længere. Vi vil derfor lave en klar strategi for, hvordan vi vil gribe eksport systematisk an og brande os tydeligt. Det kunne være fedt på den måde at få Bårse på verdenskortet – dansk håndværk i udlandet med base i det sydsjællandske!”

Med Pandora som en stor kunde er Via CPH hjulpet godt på vej ud i verden. Virksomheden er nemlig fast leverandør af en specielt fremstillet bordmodel, som smykkegiganten bruger i deres butikker både herhjemme og internationalt. De første 500 borde er allerede leveret, og flere er på vej.

Unik mulighed i det sydsjællandske

Via CPH lå oprindeligt i København. Men da Søren Foverskov og Troels Michelsen i 2014 fik en enestående chance for at overtage Bårse Finer, det 40 år gamle velrenommerede møbelsnedkerfirma, valgte de at gribe den. Her var nemlig de perfekte betingelser for at kunne drive Via Cph på den måde, de ønskede: Velegnede produktionsfaciliteter og bedre plads til at samle lager og produktion betyder, at de kan arbejde hurtigere og servicere deres kunder bedre – og fokusere endnu mere på det gode design og de håndværksmæssige kvaliteter.

”Søren og jeg har ikke tidligere erfaring med selve produktionen, så det første år gik med at finde ud af det. Hvordan fungerede det med maskinerne, osv. Men produktionsdelen er på plads nu”, siger Troels Michelsen og supplerer med at fortælle, at da de overtog Bårse Finer ansatte de samtidig medarbejderen herfra. Nu har de netop hyret endnu en medarbejder – en tidligere lærling fra Bårse Finer, som dermed skal være med til at realisere Troels Michelsens og Søren Foverskovs fremtidsplaner for Via CPH.

Lamper i verdensklasse – fra Præstø

Via Cph er ikke den eneste succesfulde designvirksomhed i Vordingborg Kommune, som herfra sælger til hele verden.

Esko Design har siden 2011 produceret eksklusive lamper til kunder i både Danmark og udlandet – også med base i Præstø.

Som Via Cph  er der tale om klassisk, dansk håndværk i verdensklasse: Det er indehaveren selv, Esko Schmidt-Sørensen,  der designer lamperne med udgangspunkt i egne erfaringer om, hvad de skal kunne, og hvordan de tager sig bedst ud. Dernæst bliver de fremstillet af hans medarbejdere på fabrikken i Præstø.

Og der er virkelig tale om design, som også vækker opsigt uden for Danmarks grænser – kunderne tæller bl.a. Google, og senest har Microsoft bestilt en stor ordre.

For Esko Design har placeringen i Vordingborg Kommune været fordelagtigt, fordi der her har vist sig at være gode betingelser for at drive virksomhed. Bl.a. er huspriserne og omkostningerne til virksomhedsdrift lavere end i storbyerne, og det gør det selvfølgelig nemmere både at komme i gang og udvikle sin virksomhed.

Der er med andre ord stort potentiale for vækst i kommunen for virksomheder, der lever af at sælge god stil til deres kunder både nationalt og internationalt!

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev