Ingeniører datede virksomheder

af | 23. maj 2019 | Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

Torsdag den 9. maj 2019 havde Vordingborg Erhverv i samarbejde med Business Lolland-Falster ingeniørforeningen, IDA, og Akademikernes A-kasse, arrangeret en bustur for studerende og medlemmer, der var interesseret i at høre nærmere om jobmulighederne på Lolland-Falster og Sydsjælland. De 15 deltagere var særligt udvalgte til busturen, fordi det var blevet vurderet, at deres kompetencer er særligt efterspurgte blandt virksomhederne i geografien.

Busturen startede i København, og første stop på turen var PPC i Præstø. Herefter kørte bussen videre til Hardi International i Nørre Alslev. Efter tre timers virksomhedsbesøg var der en lille messe i Hardis udstillingshal, hvor andre virksomheder fik mulighed for at ”date” busturens deltagere.

”På den måde fik vi vist både mangfoldigheden blandt vores lokale virksomheder og samtidig skabt direkte kontakter mellem de jobsøgende og de virksomheder, der efterspørger den specialiserede arbejdskraft,” forklarer Projektleder Lise Damsbo Savic.

En af deltagerne var Joakim Haastrup Jakobsen, der netop er færdiguddannet diplom-elektro-ingeniør. Han har speciale i robotprogrammering, som er en kompetence, der er meget efterspurgt blandt de lokale virksomheder.

”Jeg er helt nyuddannet, og jeg synes derfor, at det kunne være interessant at høre, hvad området har at byde på i forhold til jobs. Jeg kommer oprindeligt fra Sydsjælland, og jeg havde ikke umiddelbart overvejet, at der kunne findes jobs til mig på Sydsjælland og Lolland-Falster, hvis ikke jeg var blevet opfordret til at tage med,” forklarer Joakim Haastrup Jakobsen.

Busturen var arrangeret som et led i Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg, der er finansieret gennem Erhvervsstyrelsen og de tre kommuner.

Du kan læse mere om Vækstprogrammet her.

For yderligere information om busturen:

Projektleder Lise Damsbo Savic står også til rådighed for yderligere information på tlf. 21 16 80 16 eller mail ld@businesslf.dk.

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev