Hotelanalyse gennemført i Vordingborg

af | 13. okt 2015 | Vækst

Vordingborg Erhverv A/S har fået til opgave, at undersøge om der er behov for flere overnatningsmuligheder i Vordingborg by. En sådan analyse har været efterspurgt af såvel det politiske niveau som erhvervslivet i Vordingborg. Hotelanalysen er nu gennemført, og resultaterne er meget positive.

Det er en omfattende proces, der nu er kulmineret i en endelig hotelanalyse – en analyse som åbner for flere mulige hotelscenarier. Vordingborg Erhverv A/S har stået i spidsen for arbejdet og har i den forbindelse koblet den velrenommerede konsulentvirksomhed Nordic Hotel Consulting på opgaven.

Analysen viser først og fremmest, at der er basis for, at etablere og drive et nyt hotel i Vordingborg. Det glæder Vordingborg Kommune, Vordingborg Erhverv og en række andre interessenter, som bakker op om en øget overnatningskapacitet i Vordingborg by.

Borgmester Knud Larsen er glad for analysens positive resultat, og uddyber vigtigheden af flere overnatningsmuligheder i byen: ”Hotelanalysens konklusioner bidrager til den optimisme, som spreder sig i Vordingborg Kommune, og understøtter initiativer – og udviklingen i det hele taget – inden for både erhverv, turisme og kulturlivet.”

Der peges få forskellige muligheder i analysen – lige fra udvidelse af overnatningskapaciteten på det eksisterende Hotel Kong Valdemar, til nye placeringer; ved Panteren, på Sydhavnen eller en helt fjerde placeringsmulighed.

En udvidelse af overnatningskapaciteten i Vordingborg vil skabe en lang række værdifulde synergier, til gavn for DGI-huset, Panterens aktiviteter, turistattraktioner, samt kommunens borgere, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

I kombination med Vordingborg Kommunes gode infrastruktur og centrale beliggenhed mellem København, Hamborg og Berlin, som kun bliver endnu stærkere når Femern-forbindelsen står færdig, er perspektiverne i analysen et ideelt udgangspunkt for kommunen og dens erhvervsliv, i forhold til at udnytte de mange muligheder fremtiden byder på.

Analysen viser desuden, at der i Vordingborg er flere forskellige muligheder i forhold til et hotels placering. Det samme gælder hotellets koncept, størrelse og prisklasse. Det vil altså sige, at der er åbne rammer og at Vordingborg kan appellere til mange aktører på hotelmarkedet.

”Det har været en meget spændende opgave, som har fået et overraskende positivt udfald”, udtaler direktør i Vordingborg Erhverv A/S, Susanne Kruse Sørensen, og fortsætter: ”nu hvor mulighederne er belyst, er det vores håb, at investorer og developere bliver interesserede i, at engagere sig økonomisk i Vordingborg.”

Det er nu op til interesserede aktører, at arbejde videre med mulighederne. Vordingborg Kommune og Vordingborg Erhverv A/S vil følge investorernes planer tæt og sikre et konstruktivt samarbejde, der får projektet i mål.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev