Vordingborg Kommune vil gerne hjælpe de lokale virksomheder, hvor det er muligt.

af | 16. mar 2020 | Følg vores arbejde

Vordingborg Kommune er helt bevidst om de udfordringer, som Corona-krisen medfører for specielt små og mellemstore virksomheder i kommunen, og er klar til at hjælpe indenfor lovens rammer.

”Det bliver hårde tider for vores lokale erhvervsdrivende, når næsten al aktivitet i landet bliver droslet ned. Vi vil som kommune godt hjælpe, hvor vi kan, og jeg har derfor bedt alle i kommunen om at hjælpe til. Det kan blandt andet være ved at få betalt vores regninger til tiden og tildele nye opgaver så hurtigt som muligt. På den måde håber jeg, at vi kan give de trængte erhvervsdrivende en hjælpende hånd med lidt likviditet og opgaver at se frem.” Sådan lyder ordene fra borgmester Mikael Smed midt i Corona-krisen.

Til forskel fra en række andre kommuner som kræver, at betalingsfristen skal være løbende måned plus 25 dage, så betaler Vordingborg Kommune normalt deres fakturaer til den frist, der er skrevet på fakturaen. Den praksis fortsætter, men samtidig opfordres lokale virksomheder, som måtte være presset på likviditeten som følge af Corona-krisen, til at sætte en kort betalingsfrist, så kommunen hurtigt kan få betalt for varer eller ydelser.

Kommunen vil også forsøge at udbyde og tildele lokale virksomheder så mange af de mindre anlægs- og vedligeholdelsesprojekter som muligt i den kommende tid. Disse opgaver, som måske først skal gennemføres senere på året, kan ligeledes hjælpe virksomheder gennem krisen, hvis banken kan se, at der er ordrer i bogen. Vordingborg Kommune kan selvfølgelig ikke betale for ydelser, som ikke er modtaget endnu, og heller ikke yde lån til private virksomheder.

Mikael Smed benytter også lejligheden til at opfordre alle borgere til at støtte det lokale erhvervsliv.

”Det kan ske ved at handle lokalt, i det omfang krisen tillader det, både nu mens det står på, men også efter krisen, hvor vi gerne skal have gang i hjulene igen,” siger Mikael Smed.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev