Flere nye job

af | 3. nov 2021 | Arbejdskraft, Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde, Vækst

Flere private job – færre ledige – flere nye virksomheder.

Sådan ser status ud, når tallene for 2. kvartal i år er gjort op og sammenlignes med samme kvartal i 2020.

Flere job i Vordingborg

Der er fremgang over hele linjen, og det er især bygge- og anlægsbranchen, der trækker udviklingen i positiv retning med en netto jobvækst på hele 14,3%.

Det viser den aktuelle vækst- og jobanalyse fra Erhvervshus Sjælland for Vordingborg kommune.

Der er skabt 392 nye job i 2. kvartal 2021 sammenlignet med 2. kvartal 2020.

Der var i gennemsnit 15.448 offentlige og private arbejdspladser i Vordingborg kommune i 2.kvartal 2021, og det giver en vækst på 2,6% i forhold til samme periode sidste år.

Langt størstedelen af arbejdspladserne er skabt i det private erhvervsliv, hvor der blev skabt 372 nye job. Det er en vækst på 4,1%, og det er lidt højere end den vækst, der har været i Region Sjælland på 3,9%.

Ledigheden falder

Der var 812 fuldtidsledige i Vordingborg kommune i 2. kvartal 2021. Det er 298 færre end for 12 måneder siden.

Det giver en samlet ledighed på 4,1% af arbejdsstyrken. I Region Sjælland er det Solrød, der har den laveste ledighed med 2,7%. Lolland ligger højest med 4,4%. Nabokommunen Næstved har en ledighedsprocent på 3,6%, mens Guldborgsund ligger på 4,2% i 2. kvartal 2021.

Den positive trend er fortsat hen over sommeren, og i september var den sæsonkorrigerede ledighed på 3,4% i Vordingborg Kommune. Det er det laveste niveau siden sommeren 2008.

Landsgennemsnittet er på 3,3% og i Region Sjælland er den 3,1%.

Flere nye virksomheder

Det er ikke kun nye job, der er vækstet. Også antallet af nyetablerede virksomheder i kommunen har taget fart.

I løbet af 2. kvartal 2021 blev der etableret 97 nye virksomheder i Vordingborg kommune, og det er 17 flere end i samme kvartal sidste år. Det giver en fremgang på 21,3%.

Til sammenligning var der en vækst i antal nye virksomheder i Region Sjælland på 9,8%.

”Vi er inde i en stærk periode, hvor væksten for alvor har taget fart med mange nye job, flere nye virksomheder og stadigt flere ledige, der kommer i job.

Virksomhederne i Vordingborg kommune har gennem de seneste fem år klaret sig godt, og de har samlet set været rigtig gode til at vækste og skabe nye job.

Væksten fortsætter, og det lover godt om end manglen på arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen giver anledning til stærk bekymring for den fortsatte mulighed for vækst. Det er afgørende, at vi får løst udfordringen med manglen på arbejdskraft, da det truer den fremtidige vækst i kommunens erhvervsliv. 

Samlet set giver de aktuelle tal anledning til fortsat optimisme, og det gælder om at holde fast i, at det kan lade sig gøre at skabe positiv udvikling i kommunens erhvervsliv.”

Bolette Christensen

Direktør, Vordingborg Erhverv

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev