Glædelig jul og godt nytår fra Vordingborg Erhverv

af | 17. dec 2020 | Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde

Glædelig jul fra Vordingborg Erhverv. 2020 har været et særligt år, ikke mindst på grund af Covid–19, som har påvirket vores dagligdag både privat og for virksomheder. Corona-krisen og regeringens restriktioner har for mange virksomheder betydet ændringer i rutiner, at der er fundet nye veje til kunderne og udvikling af nye produkter. Kort sagt så har forandringer stået højt på agendaen. Vi har oplevet, at på trods af udfordringerne har virksomhederne formået at finde nye veje igennem krisen.

Udvikling trods udfordringer

Det har været et år, hvor Business Park Vordingborg har haft en rigtig god udvikling. Det er den erhvervspark langs den sydlige Femern-korridor, som er klart førende i antal nytilkomne virksomheder, og vi glæder os til at hjælpe den med at vokse yderligere i 2021 i tæt samarbejde med Vordingborg Kommune.

Klintholm Havn har året 2020 været begyndelsen på en særlig rejse. Vattenfall har opført en ny servicebygning til brug for servicering af Kriegers Flak Havvindmøllepark. EnBW har bygget et mandskabshotel og en ny servicebygning, som danner baggrunden for servicering af Baltic 2, som er en tysk havvindmøllepark. Udvikling af vindenergi i Østersøen er langt fra slut, og der venter en stor fremtid for Klintholm Havn.

Hvidbogen for Klintholm Havn er udarbejdet med forslag til udvidelse, der samtidig vedligeholder havnens øvrige aktiviteter; fiskeri, lystsejlads, turisme og lokale besøg. 500-700 arbejdspladser kan blive en realitet for Klintholm Havn. Hvidbogen er klar til politisk godkendelse primo 2021. EU og den danske regering har begge ambitiøse mål for vindenergi, og derfor er dette en stor mulighed for Vordingborg kommune, som kan blive en endnu større del af fremtidens energiforsyning.

Iværksætteri i Vordingborg Kommune har også haft et særligt år. På trods af corona-krisens udfordringer har ildsjæle og ambitiøse selvstændige holdt fast i deres drøm. Nye virksomheder er etableret, og eksisterende iværksættere har arbejdet på andre måder for at nå deres kunder med bl.a. ændrede koncepter og salgskanaler.

 

City Managere ER vigtige

City Manager-teamet viste sit værd i 2020, som var det første fulde år for det nye team. De kan med stolthed sige, at de har været med til at skabe liv i byerne på trods af corona-krisen; der er åbnet nye butikker, og hver handelsby har kunne præsentere sin egen webshop. ICP (Institut for Center-Planlægning) anerkendte deres arbejde ved kåringen af Danmarks Bedste Handelsby; Præstø løb med 1. pladsen og Stege fejrer en flot 3. plads. Dette kan vi alle være stolte af 

Som ny direktør i Vordingborg Erhverv glæder jeg mig rigtig meget til at træffe dig og dine kollegaer til aktiviteter og ikke mindst have dialog om din virksomheds udfordringer og muligheder på det danske og det globale marked.

Vores ambitioner er høje, og mulighederne gennem erhvervsudvikling ligger for dørtærsklen. Vi glæder os til 2021 og til at gøre en forskel for virksomhederne.

Vi ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår.

Bolette Christensen
Direktør, Vordingborg Erhverv A/S

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev