Grøn omstilling og udlandet betyder meget for Insatech

af | 9. nov 2021 | Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde, Industri, Internationalt

Tæt på Sydmotorvejen ved afkørsel 39 i Bårse ligger en af Vordingborg virksomheder der har vokseværk.

Godt nok satte Corona pandemien en midlertidig stopper for væksten, men nu er der igen gang i den.

Insatech har til huse i E47 Erhvervspark i Bårse i nye bygninger efter en vellykket udflytning i 2016 fra lokalerne i Algade i Vordingborg. Virksomheden, der sælger og servicerer instrumenter til industrivirksomheder i Danmark og udlandet, var i vækst og havde brug for mere plads.

Jakob Møller fra Insatech

Jacob Møller er administrerende direktør for Insatech, der har 75 medarbejdere. Han har været i spidsen for virksomheden siden flytningen i 2016, og det har været en rejse præget af vækst og udvikling.

Flytningen fra centrum i Vordingborg har accelereret virksomhedens vækst de senere år, og ifølge Jacob Møller har det været en kæmpe hjælp for at flytte til Bårse.

”Det er bare lettere, når vi bor her lige ved motorvejen. Vi har mange medarbejdere, der bor på Sydsjælland og Lolland-Falster, og det er faktisk lettere for dem at komme til Bårse ad motorvejen end at køre ind i Vordingborg by, fordi det går hurtigere selvom der er længere i afstand. Vi har nem adgang til København og Vestsjælland via motorvejen og det er bare enklere at komme rundt på den måde. Så det har været en stor hjælp for os at flytte hertil,” siger Jacob Møller, administrerende direktør for Insatech.

Stort vækstpotentiale

Insatech er en virksomhed i vækst, og opererer i flere markeder med stort vækstpotentiale. Det er blandt andet pharma- og marineindustrien, der vækster en hel del.

Grøn omstilling har øget efterspørgslen på teknologi og løsninger, der kan reducere CO2 udslip, og det er især i marineindustrien at Insatech for alvor vækster.

Et af verdens største rederier, der er dansk, er en af Insatechs helt store kunder.

”De køber løsninger, der hjælper dem med at spare brændstof på skibene. Hvis rederierne kan reducere forbruget af brændstof og dermed CO2 udslippet, så sparer de penge og det er en kæmpe hjælp for dem,” siger Jacob Møller.

Hvilken løsning er det I kan levere, så rederierne kan spare penge?

”Vi hjælper rederierne med at digitalisere driften ombord så de kan kontrollere hvad der sker meget mere præcist. Vores løsning gør også at ”rederen” kan sidde hjemme på kontoret og løbende følge med i time for time hvad der sker ombord på skibet. Det giver helt klart en kontrolmulighed for de store rederier, der letter deres drift og de kan spare penge,” forklarer Jacob Møller.

Grøn omstilling på containerskibene giver store vækstmuligheder for Insatech. I dag er 35 til 40% af omsætningen skabt gennem eksport og den er vokset meget de senere år. I 2016 var eksportandelen på 5 til 10%.

”Det er de danske rederier, der har hjulpet os til udlandet. Det at vi kan skrive de store danske rederier i vores referenceliste trækker nye udenlandske kunder til. Vi har kunder i Tunesien, Ægypten, Italien og det er lidt spændende for en mellemstor dansk virksomhed at prøve det,” siger Jacob Møller.

Væksten i udlandet giver selvtillid blandt Insatechs 75 medarbejdere, men det er ikke noget, der kommer bag på Jacob Møller.

”Vi har en tilgang til markedet, at vi er der hvor vi er med de her produkter, fordi vi tror og tænker, at det kan vi godt. Og så gør vi det. Vi har den mentalitet her i huset, at hvorfor ikke prøve? Vi kan sagtens finde ud af det så det skal nok gå,” siger Jacob Møller.

Brint produktion bliver det næste store

Grøn omstilling kræver nye energikilder via de såkaldte Power-to-X løsninger. Her bliver produktion af brint fra overskudsstrøm en af de helt store muligheder for Insatech for nyt markedsområde med store vækstmuligheder.

”Der er så meget rift om brint, så producenterne nærmest ikke kan følge med. Der kan vi sælge dem en masse instrumenter og det er en del af vores kerneforretning, der bliver accelereret i en industri, der virkelig tager fart,” siger Jacob Møller.

Ifølge Jacob Møller er brintindustrien der hvor vind industrien var for 25 år siden.

”Det kommer til at generere en masse arbejde for os. Det er dejligt og det er særlig godt for Danmark, at vi får skabt alle de her arbejdspladser,” siger Jacob Møller.

Insatech har fået nye kunder fra brintbranchen og brint og metanol kommer til at fylde meget de kommende år og vil skabe yderligere vækst hos Insatech.

Og som Jacob Møller optimistisk og realistisk konstaterer:

”Vi forventer at blive større, men det er uforudsigeligt hvor hurtigt det går. Det flytter sig hele tiden,” siger Jacob Møller.

Jakob Møller Insatech

Fakta om Insatech:

  • 75 ansatte
  • Salg og service af instrumenter.
  • Enginered products dvs kundetilpassede løsninger
  • Insatech ligger ved afkørsel 39 i Bårse.
  • Flyttede i 2016 fra Algade i Vordingborg til Bårse

Det er bare lettere, når vi bor her lige ved motorvejen. Vi har mange medarbejdere, der bor på Sydsjælland og Lolland-Falster, og det er faktisk lettere for dem at komme til Bårse ad motorvejen end at køre ind i Vordingborg by, fordi det går hurtigere selvom der er længere i afstand. Vi har nem adgang til København og Vestsjælland via motorvejen og det er bare enklere at komme rundt på den måde. Så det har været en stor hjælp for os at flytte hertil,

Jakob Møller

Direktør, Insatech

Erhvervsmasterplan 2030

Etablering af nyt erhvervsområde ved afkørsel 39 i Bårse er en del af ideoplægget til Erhvervsmasterplan 2030, som Vordingborg Erhvervsforening og Vordingborg Kommune har udarbejdet i fællesskab.

Læs mere om det i Ideoplægget til Erhvervsmasterplanen.

Download Ideoplægget til Erhvervsmasterplan 2030 her

Download analysen fra IRIS her

Download præsentation af Ideoplægget til Erhvervsmasterplanen her 

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev