Sagsbehandlingstid bragt ned

af | 11. nov 2021 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde, Vordingborg Kommune

Det er blevet hurtigere at få sagsbehandlet byggeansøgninger i Vordingborg kommune.

Mand bruger skruemaskine

Det viser en aktuel analyse af sagsbehandlingstiderne i landets kommuner, som Dansk Industri har foretaget. Her klarer Vordingborg Kommune sig godt, og placerer sig på en 28. plads ud af 98 kommuner.

Analysen viser, at det tog 34 dage i 2020 at få behandlet en byggeansøgning. Det er en klar forbedring i forhold til 2019, hvor det tog 70 dage at få behandlet en byggeansøgning.

Den nye analyse fra Dansk Industri (DI) viser samtidigt, at ventetiden på at få godkendt en byggesag fra 2017 til 2020 er steget fra 36 til 52 dage i gennemsnit i de 98 danske kommuner.

Vordingborg skiller sig positivt ud

Vordingborg Kommune placerer sig blandt den øverste tredjedel af kommuner, og klarer sig klart bedre end landsgennemsnittet på trods af en stor byggeaktivitet i kommunen.

I de første tre kvartaler af 2021 er der modtaget 877 ansøgninger mod 592 ansøgninger modtaget i samme periode af 2020. Det svarer til en stigning på mere end 67%.

Per 1. november 2021 havde vordingborg Kommune modtaget 945 byggeansøgninger, og det er det højeste antal i kommunens historie. Dermed bliver 2021 et rekordår. Der er afgjort 613 byggesager i år per 1. november, og i 2020 blev der afgjort 662 sager ud af 831 ansøgninger.

Den seneste opgørelse fra 3. kvartal 2021 fra Vordingborg Kommune viser en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 30,5 dage og 87% af sagerne overholdt de nationale servicemål.

I nedenstående grafik ses sagsbehandlingstiden måned for måned.

Byggesagstider

Det er et resultat, der har krævet en ekstra indsats i Vordingborg Kommunes byggesagsafdeling, hvor fagchef Tetyana Larina oplyser, at de har sat en lang række aktiviteter i gang, hvor de…

  • inviterer virksomheder til forhåndsdialogsmøder, hvor vi både kan afklare omfanget af de nødvendige oplysninger, forventningsafstemning om sagsbehandlingstider
  • arbejder på en fast track-ordning for de enkle sager
  • afholder forskellige arrangementer for virksomheder, f.eks. fyraftensmøde om frivillige arrangementer, morgenmøde for rådgivere og virksomheder, som bygger i kommunen, fyraftensmøde for ejendomsmæglere
  • foretager en grov screening af de indkommende sager hurtigst muligt, som sikrer at sagen er oprettet i den rette kategori og indeholder de nødvendige oplysninger fra starten
  • har fået en erhvervskoordinator, som hjælper med koordinering af de store komplicerede sager

Årets erhvervskommune i nederste tredjedel

Ifølge DI’s analyse er den længste ventetid på byggesager at finde på Samsø, hvor virksomhederne i gennemsnit skal vente i knap 200 dage. Men også i landets største kommune, København, er ventetiden meget lang – præcis 116 dage.

Helt anderledes ser det ud i Vallensbæk kommune, der med en sagsbehandlingstid på fire dage er landets suverænt hurtigste kommune. Næst hurtigst er Odder kommune med en ventetid på 9 dage.

Til sammenligning med Vordingborgs nuværende 31 dages sagsbehandlingstid placerer årets erhvervskommune Ikast-Brande sig i den nederste tredjedel af ranglisten som nummer 64 ud 93 med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 55 dage.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev