Vordingborg Erhverv vil give gratis rådgivning!

af | 31. aug 2015 | Vordingborg Erhverv nyheder

Vordingborg Erhverv går inden længe i luften med et nyt tilbud om tre timers gratis rådgivning fra professionelle rådgivere til de lokale virksomheder.

Der er i første omgang afsat midler til, at 75 virksomheder kan få gratis professionel rådgivning.

Det kan være tre timer hos en advokat, en revisor eller præcis den rådgiver, virksomheden har brug for at rådføre sig med, for at få et specifikt spørgsmål for virksomheden afklaret.

”Formålet er at hjælpe de lokale virksomheder videre i deres bestræbelser på udvikle sig og give dem mulighed for at få svar på spørgsmål, som måske står i vejen for vækst. Vi er glade for, at vi vil kunne tilbyde denne nye service til erhvervslivet i Vordingborg Kommune”, siger Dan Holck-Hansen, erhvervsservicechef I Vordingborg Erhverv.

”Vi er lige nu i gang med at opbygge en base af dygtige, professionelle rådgivere, som vi med den nye ordning vil kunne tilbyde virksomhedslederne tre timers gratis rådgivning hos”, tilføjer han.

Rådgivning gav et godt skub mod overlevelse

Enkelte virksomheder har allerede gjort brug af Vordingborg Erhvervs mulighed for at henvise til gratis professionel rådgivning – selvom basen af rådgivere endnu kun er under opbygning.

En af de virksomhedsejere, der kan tale med om, hvad det betyder at få professionel rådgivning i rette tid, er Claus Bo Grønborg, indehaver af CBG Entreprise APS i Stuby, som er en ni år gammel virksomhed, der lejer folk ud til projekter i entreprenørbranchen.

”Hvis jeg ikke havde fået åbnet øjnene op for nogle muligheder – blandt andet via Vordingborg Erhverv – så var virksomheden lukket i løbet af sommeren”, fastslår Claus Bo Grønborg.

Han fortæller, at CBG Entreprise ApS tidligere på året kom i likviditets-problemer, da virksomheden overgik fra at være en en-mands virksomhed til at være et ApS – samtidig med, at der kom nye, strammere direktiver om, at virksomheder ikke må drives for lånte penge hos skat.

Pludselig stod Claus Bo Grønborg med et kortfristet krav om at skulle indbetale 1,3 millioner kroner til skat.

Netværk henviste til Vordingborg Erhverv

Hos CBG Entreprises bankforbindelse var der umiddelbart ingen hjælpe at hente, selvom der i omsætningsregi ikke manglede penge i virksomheden, fortæller Claus Bo Grønborg.

Han forventede derfor, at løbet var kørt – men Claus Bo Grønborg blev dog af sit netværk opfordret til at forsøge at få vejledning hos Vordingborg Erhverv.

Her kunne erhvervsservicechef Dan Holck-Hansen godt se potentialet og mulighederne i virksomheden – på trods af det akutte krav fra skat – så han tilbød, at Vordingborg Erhverv betalte for gratis rådgivning hos en statsautoriseret revisor, der kunne kigge på CBG Entreprises økonomi med friske øjne.

Det tilbud tog Claus Bo Grønborg imod og han fik rådgivning hos Allan Erik Nielsen, RSM Plus.

Med input fra Vordingborg Erhverv og Allan Erik Nielsen i bagagen tog Claus Bo Grønborg et par intensive dage sammen med sin revisor Kim Christensen, hvor de fik udarbejdet et holdbart likviditetsbudget.

Løsningen på de helt akutte likviditets-problemer blev, at CBG Entreprise ApS midlertidigt solgte fakturaer til Svea Finans, som gav økonomi til den aktuelle drift.

”Og nu går det den rigtige vej igen. Nu overlever vi”, fastslår Claus Bo Grønborg.

CBG Entreprise beskæftiger lige nu 26 medarbejdere.

Stor glæde af at få nye øjne til at se på virksomheden

Allan Erik Nielsen glæder sig over, at han har været med til at skubbe processen i den rigtige retning, så Claus Bo Grønborg valgte med sin egen revisor tog initiativ til at få udarbejdet et nyt, fyldestgørende likviditetsbudget, der i sidste ende gav ham tillid til, at virksomheden har en god fremtid.

”Vi havde en supergod snak, hvor vi fik talt om, hvilke tanker han har gjort sig med sin virksomhed. Og jeg tror, at Claus Bo Grønborg ved vores møde fik øjnene op for, hvor vigtigt og betydningsfuldt det var at få udarbejdet et fyldestgørende likviditetsbudget, som kan bruges, når man skal redegøre for forudsætningerne og realismen i virksomhedens fortsatte drift”.

Generelt er Allan Erik Nielsen overbevist om, at de lokale erhvervsfolk kan få stor glæde af at bruge professionelle rådgivere, der kan se på deres virksomhed med nye øjne.

Lige nu er Vordingborg Erhverv som nævnt i fuld gang med at etablere en base af professionelle rådgivere .

”Derfor vil vi meget gerne have henvendelser fra professionelle rådgivere, som er interesseret i at være med i vores rådgiver-base”, siger erhvervsservicechef Dan Holck-Hansen.

 

For yderligere information:

dan-holck-hansen-vordingborg-erhverv

Erhvervsservicechef
Dan Holck-Hansen
dhh@vordingborgerhverv.dk
telefon 9125 6000.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev