Stor udvikling på Femernbyggeriet

af | 31. mar 2022 | Bygge og Anlæg, Femern, Internationalt, Vordingborg Erhverv nyheder

Femernbyggeriet – Danmarks største infrastrukturprojekt fortsætter med ufortrøden styrke. Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen er nu i fuld gang både i Danmark og Tyskland.

Tunnel elements getting casted

I begyndelsen af maj starter byggeriet af de første prøvestøbninger af tunnelelementer til sænketunnellen, der skal forbinde Danmark med Tyskland. Prøvestøbninger vil svare til 1/18 del af de standardelementer, der skal bruges når selve tunnelen skal anlægges.

“Det gør vi for at simulere støbeprocessen bedst muligt og teste, hvordan betonen hærder og de særlige stempler, der skal skubbe de flere tusind tons tunge elementer gennem produktionslinjen,” siger Jens Villemoes, pressechef hos Femern Bælt .

Femern Bælt byggepladserne i Danmark, Tyskland og til søs beskæftiger cirka 1.150 arbejdere. Over halvdelen af de uddelte kontrakter til dato er gået til danske virksomheder, og af dem er godt en tredjedel helt lokale virksomheder.

I forbindelse med Femernbyggeriet er der på land cirka 650 arbejdere beskæftiget i øjeblikket. Det er især jord, stål- og betonarbejdere der fylder mest, og det er også disse opgaver, som vil være i fokus i de næste 12-18 måneder.

“Vi kan også forudse et behov for skiltning, hegn, asfaltarbejde, chauffører og flere fritidsaktiviteter for tunnelarbejdere.  Men der vil være en stribe øvrige store og små opgaver i løbet af byggefasen fra catering til elektrikere.”

Tunnel element and a UAV

“Det er fortsat byggeriet af den enorme beton-elementfabrik, der er den største enkeltstående aktivitet i projektet. Vi arbejder parallelt på alle tre produktionshaller, og forventer den første vil stå klar inden årets udgang.”

Mange muligheder for underleverandører

Byggeriet af portalbygningen og fabrikken vil ifølge Jens Villemoes medføre en del opgaver inden for jord, stål, og beton-arbejde. Det er fordi, der vil være brug for meget store flydeporte af stål til arbejdshavnen.

Desuden er der opgaver inden for flere forskellige erhverv. Pressechefen opfordrer derfor virksomheder, der mener de ligger inde med kapacitet og kompetencer til at bidrage til projektet, til at tage kontakt til hovedentreprenøren Femern Link Contracters.

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev