Virksomheder bakker op om uddannelsesmesse

af | 11. okt 2016 | Vordingborg Erhverv nyheder

D. 25. oktober 2016 er der uddannelsesmesse på Panteren i Vordingborg. Kommunens 7. og 8. klasser kan her skabe sig et overblik over deres uddannelsesmuligheder – og møde virksomheder, der er meget bevidste om deres ansvar for fremtidens arbejdskraft.

Det er vigtigt at uddanne sig – uden uddannelse kommer man ikke langt. Det er budskabet, som de unge hører igen og igen. I Vordingborg kommune gør man da også en stor indsats for at hjælpe dem med at finde ud af, hvad de skal i fremtiden.

På en stor messe på Panteren og på Vordingborg Uddannelsescenter d. 25. oktober 2016 kan 7. og 8. klasser fra hele kommunen høre foredrag og deltage i workshops. Samtidig kan de møde repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner og en lang række virksomheder.

Og interessen fra virksomhederne er stor – de vil gerne være med til at bringe budskabet om uddannelse videre til de unge.

Lige om lidt venter virkeligheden

En af de virksomheder, der har valgt at deltage på messen er AutoCentro. For salgsdirektør Jakob Kruse fra afdelingen i Vordingborg handler deltagelsen faktisk ikke om rekruttering, da det i hans branche ikke er et problem at finde lærlinge. Det primære er, at de unge får et godt grundlag at træffe deres uddannelsesvalg ud fra. Jakob uddyber:

”Det er enormt vigtigt, at de unge mennesker allerede i slutningen af folkeskolen gør sig tanker om, hvad de vil med deres liv, og sporer sig ind på, hvor de gerne vil hen erhvervsmæssigt. Det skal ikke være en tilfældighed, der afgør det.”

Han tilføjer, at messen for ham at se også handler om, at de unge forstår, at selv om de er skoletrætte, er uddannelse nødvendigt. Hvis man fx gerne vil være mekaniker, skal man kunne læse en manual på engelsk. Derfor skal man som ung gøre sig klart, at man ikke kommer videre uden en uddannelse. Som Jakob formulerer det:

”Det vigtigste er, at de får tænkt over det, selv om de i den alder har hovedet fuld af andre ting, for lige om lidt venter virkeligheden.”

Man skal da være med!

Malermester Björn Forsberg er også en af de virksomheder, som de unge 7. Og 8. klasseelever kan møde til uddannelsesmessen. Direktøren er klar i mælet, da han bliver stillet spørgsmålet om, hvorfor han deltager:

”Man skal da være med!”, siger Björn Forsberg og griner. Han tilføjer, at uddannelsesmessen er et godt initiativ, og det er vigtigt, at virksomhederne er med, for det er også deres ansvar at sørge for, at unge mennesker får sig en uddannelse.

Det er et ansvar, som man ikke kan beskylde malerfirmaet fra Vordingborg at unddrage sig: Pt. har de hele 10 lærlinge. Som det var tilfældet med AutoCentro, er det da heller ikke malermester Björn Forsbergs primære formål at være med på messen for at tiltrække nye, fremtidige medarbejdere.

”Vi vil gerne hjælpe de unge mennesker og vise dem, at hvis man vil det her, så kan man godt”, siger Björn. Han mener, at den vigtigste egenskab, en medarbejder i hans firma kan have, er engagement og vilje til at gøre sit bedste.

Vigtigt at bakke op om uddannelse

For Erik Filtenborg fra Sparekassen Sjælland handler det heller ikke så meget om bankens eget behov for arbejdskraft. Det vigtige er, at de unge er bevidste om deres uddannelsesmuligheder.

”Vi vil gerne bakke op om uddannelserne her i byen og oplyse de unge om de muligheder, de har”, siger direktøren fra Vordingborg. Han tilføjer: “Vores filial har ikke brug for nye elever lige nu, men vi vil altid gerne være med til at skabe interesse for branchen.”

Uddannelsesmessen er også en god måde at synliggøre banken på i lokalsamfundet. Via de unge 7. og 8. klasseelever kan man nå deres forældre – en vigtig målgruppe.  Og måske kan man ligefrem gøre op med nogle af de forestillinger, der findes om bankbranchen:

”Mange tror, det er kedeligt at arbejde i en bank, men man kommer til at tale med alle slags mennesker, og man er i berøring med alle aspekter i folks livsfaser. Det kræver godt menneskekendskab,” afslutter Erik.

Fakta om uddannelsesmessen:

  • Er for 7. og 8. klasseelever fra både privat- og folkeskoler
  • Foregår på Panteren i Vordingborg samt på Vordingborg Uddannelsescenter
  • På Panteren er der stande, hvor de unge både kan høre om uddannelsesmuligheder og møde forskellige virksomheder
  • Selve messen foregår i tidsrummet kl. 13-16. Fra kl. 16 er der uddannelsesaften for 8. klasseeleverne, hvor deres forældre også er inviteret

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev