Stærkt samarbejde mellem de tre handelsbyer fortsætter

af | 26. jun 2020 | Detail

Siden august 2019 har City Manager-teamet arbejdet tæt sammen for at sikre attraktive og levende handelsbyer i Præstø, Stege og Vordingborg. Teamet kan nu se frem til at fortsætte deres samarbejde i endnu et år med bevilling fra Vordingborg Kommune.

For under et år siden blev City Manager-funktion oprustet med en ny struktur. Opgaven, som førhen blev varetaget af en enkelt City Manager, er nu blevet til en teamindsats, der varetages i et samarbejde, forankret hos Vordingborg Erhverv A/S. Teamet består af repræsentanter fra Møn Handelstandsforening, Præstø Handels- og erhvervsforening og Bycentrum Vordingborg samt en teamleder fra Vordingborg Erhverv.

Medarbejderfoto af Jens Damgaard

Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv A/S

”Vordingborg Kommune har hele tre handelsbyer; Præstø, Stege og Vordingborg med hver deres handelsstandsforening. Hver by er sin helt egen, og med City Manager-teamet får hver forening større indflydelse. De udpeger selv én person, som bliver tilknyttet til teamet. Generelt repræsenterer de ikke kun deres egen handelsby med indgående kendskab til hver handelsby og lokalområdet, men samarbejder om at løfte området i fællesskab,” fortæller erhvervsservicechef Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv A/S og teamleder af City Manager-teamet.

 

 

 

 

De gode resultater vil fortsætte

City Manager-teamet har fået bevilling fra Vordingborg Kommune til at fortsætte deres samarbejde i 2020 og 2021. Et samarbejde, der skaber rammerne for at gøre det attraktivt og bæredygtigt at drive forretning og samtidig er med til at tiltrække turister og tilflyttere med aktive og levende handelsbyer.

Et af City Managernes stærke resultater kommer fra deres vilje til at støtte op om lokale butiksdrivende. På ni måneder har City Manager-teamet hjulpet med at åbne ni nye butikker.

”Der er for mig ingen tvivl om, at City Manager-teamets arbejde virker. Vi arbejder sammen, deler gode ideer og hjælper hinanden på tværs med forskellige aktiviteter i de tre handelsbyer. I Præstø har vi ingen tomme butikslokaler mere, og det syntes jeg, viser effekten af vores arbejde,” fortæller Rasmus Evind, City Manager i Præstø og butiksejer af Sweet & Coffee i Præstø, og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at se, hvad vi kan gøre med et ekstra år. Jeg er helt sikker på, at vores samarbejde bliver endnu stærkere og det vil afspejle sig i vores resultater.”

Corona-krisen har sat fokus på digitalisering

City Manager-teamet har arbejdet på højtryk under corona-krisen for at sikre, at lokale butikker kom godt igennem.

Tina Olsen og Jens Damgaard hos Dorthe’s Sko i Stege

”Vi satte ekstra stor fokus på at hjælpe vores butikker under corona-krisen. Da landet lukkede ned, var mange butiksdrivende nervøse for, hvordan det ville påvirke deres salg – og om de kunne overleve krisen. Vi oprettede blandt andet vielskermøn.dk, som sikrede at butikkerne aktivt kunne komme ud til deres kunder med gode tilbud. Så på trods af corona-krisen og alt, hvad den medbragte, er der en positiv stemning. Og i Stege er jeg stolt af at sige, at der under krisen er åbnet flere nye butikker,” fortæller Tina Olsen, City Manager i Stege og koordinator i House of Møn.

En af initiativerne, der hjalp butikkerne under corona-krisen, var oprettelse af tre webshops – en webshop til hver handelsby, som samler de lokale butikker på én platform. På den måde kunne kunder trygt handle i deres lokale yndlingsbutikker online.

 

Tina Olsen og Jens Damgaard i Stege

”De tre webshops gav butikkerne en mulighed for også at være tilstede online i en tid, hvor kunder var forhindret i at besøge butikkerne fysisk. Ofte ses e-handel som en trussel for fysiske butikker, men vores oplevelse er, at det har styrket salget. At være tilstede online er nemlig rigtig god markedsføring. Derfor sætter vi også mere fokus på digitalisering i fremtiden med blandt andet workshops, hvor vi vil hjælpe vores lokale butiksdrivende til at øge deres onlinehandel,” fortæller Jens Damgaard.

Siden de tre webshops blev lanceret, har de samlet haft mere end 19.000 besøgende. 120 lokale butikker har tilmeldt sig, og flere af dem oplever et stabilt salgsniveau eller en salgsstigning under corona-krisen fra effekten af online markedsføring.

 

Kontakt os

Vil du gerne vide mere om City Manager-teamet og deres arbejde, så er du velkommen til at kontakte erhvervsservicechef Jens Damgaard på:

T: +45 28 18 09 12 
E: jd@vordingborgerhverv.dk

Medarbejderfoto af Jens Damgaard

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev