Smykker med inspiration fra Møn

af | 25. jul 2017 | Detail

Fantastisk er et ord, der går igen, når man taler med Gitta Petersen fra Guldsmeden i Stege. Hun og ægtefællen Carsten åbnede butikken i juni måned og er begejstrede for den varme velkomst – og for Møn, som allerede har givet inspiration til et smykke.

”Vi har haft en fantastisk åbning! Man har taget godt i mod os, og mange har været inde og spørge, om der er noget, de kan hjælpe med. Folk er meget imødekommende.”

Carsten fra Guldsmeden i Stege er med på tirsdagsmarkederne

Carsten har været et trækplaster på tirsdagsmarkederne i Stege

Sådan siger Gitta Petersen om modtagelsen af den hendes og mandens butik, Guldsmeden i Stege.

På de igangværende tirsdagsmarkeder i Stege kan Gitta og Carsten også mærke den store interesse. Carsten er rykket udenfor, hvor han blandt andet laver modeller til smykker.

”På det første tirsdagsmarked vidste folk ikke, om de turde gå hen og kigge, men på den anden tirsdag var der helt sort af mennesker omkring Carsten”, fortæller Gitta.

Lille, hyggelige Stege

Både Gitta og Carsten har mange års erfaring inden for guldsmedebranchen. Gitta som sælger og butiksbestyrer og Carsten som guldsmed.

De bor i Sakskøbing, men Gitta har alligevel et godt kendskab til Stege, da hun ofte er kommet forbi den gamle butik som sælger, inden den lukkede. Og hun er begejstret for byen:

”Lille, hyggelige Stege – det er fantastisk at være her! Jeg er glad, når jeg kører på arbejde og smiler hele tiden, når jeg er her”, siger Gitta, der også fortæller, at der er meget inspiration at hente i naturen. Eksempelvis ved at gå en tur på stranden, hvor tang pludseligt kan give ideer til designet af nye smykker.

Smykker med inspiration fra Møn

Mølleporten er det første smykke i en serie smykker med inspiration fra Møn

Mølleporten

Hos Guldsmeden i Stege kan kunderne både lavet reparationer og købe varer fra velkendte mærker – både smykker og ure.

Men det er også muligt at finde smykker af eget design og fremstillet af Carsten – og udover naturen er Møn i sig selv en uudtømmelig inspirationskilde.

”Da vi var hernede for at se på butikken, kiggede vi på hinanden og sagde næsten i kor: Vi skal lave Møn smykker! I første omgang er det blevet til Mølleporten, men vi har planer om en hel serie af smykker, der har relation til Møn”, siger Gitta.

Møn – Danmarks svar på Syden

Passionen for guld, sølv og ædelstene har bragt Gitta og resten af familien vidt omkring.

De har været bosat i både Spanien og Italien, og det har været både spændende og lærerigt – ikke mindst sprogligt:

”Jeg skulle starte to butikker op i Italien. Det var ikke meningen, at jeg skulle have være med i butikkerne, men da der ikke var personale nok, måtte jeg træde til. Så stod jeg der med italienske kunder og en parlør,” ler Gitta og fortæller, at italienerne heldigvis er rare mennesker, som tog sprogvanskelighederne pænt.

Den samme imødekommenhed har hun fundet på Møn, ligesom hun også genkender livsindstillingen.

”Her er en rolig atmosfære, som man ikke finder andre steder. Det er en sydlandsk stemning, som ikke handler om stilhed, men om lethed. Folk er ikke så forjagede.”

Guldsmeden i Stege har åbent mandag til torsdag fra kl. 10-17, fredag fra kl. 10-18 og om lørdagen mellem kl. 10 og 13.30.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev