Shop online og støt vores lokale handelsliv

af | 1. apr 2020 | Detail

Store dele af landet er nedlukket som følge af corona-krisen, og effekten kan især mærkes hos vores lokale butikker.  Men nu går City Manager-teamet i front for at skabe tre webshops; en for hver handelsby, hvor du kan shoppe online og samtidig støtte det lokale handelsliv.

Næsten alle kunder sidder i deres egne hjem med en meget anderledes hverdag, som er påvirket af corona-krisen. Regeringen kæmper sammen med den danske befolkning mod COVID-19, men det er en kamp, som kræver ofre – og det er især erhvervslivet, der lider.

Effekten af regeringens tiltag går hårdt udover lokale erhvervsdrivende. Salget forsvinder, men faste udgifter til løn, husleje og meget andet fortsætter. Folketinget har med imponerende hast skabt flere hjælpepakker, som vil forsøge at støtte erhvervslivet gennem krisen. Og nu giver City Manager-teamet en ekstra hjælpende hånd til vores lokale butikker.

”Mange butikker kan ikke længere byde deres kunder velkommen i butikken, men der er i hvert fald én måde, hvorpå butikkerne kan nå ud til deres kunder under corona-krisen – og det er online. Erfaringen fra de butikker, som allerede er online, er at salgsaktiviteten fortsætter i mindre, samme eller endda højere grad. Med et finansielt tilskud fra Vordingborg Kommune kan City Manager-teamet nu hjælpe butikkerne i handelsbyerne med at komme online med en webshop, som samler alle butikkerne i hver af de tre byer på en samlet platform,” fortæller Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv, som leder City Manager -teamet.

Find din handelsby online her

Stege – www.vielskermoen.dk

Præstø – www.praestohandel.dk/shop

Vordingborg – www.bycentrum.com/shop

Vi skal stå sammen

City Manager-teamet er enige om, at det især er i en tid som denne, der skal findes styrke i samarbejde.

”Vi skal stå sammen i kampen mod corona-virusset. Vi skal både gøre, hvad vi kan for at komme corona til livs, men vi skal bestemt også hjælpe vores lokale handelsliv, så vi i størst muligt omfang kan komme tilbage til den hverdag og by som vi kender, når corona en dag ikke længere sætter rammerne for os,” fortæller Tina Olsen, City Manager for Stege.

Ideen om at skabe en fælles online platform for alle tre handelsbyer er ikke ny for City Managerne. Men situationen og tilskuddet fra Vordingborg Kommune udgør nu både en mulighed og nødvendighed.

”Bybilledet er forandret. En del butikker er nemlig lukkede for at inddæmme smitten af corona-virus, og det har ramt mange erhvervsdrivende hårdt. Derfor er det nu helt oplagt, at vi tager fat i vores planer om webshop for hver handelsby, så vi bedst muligt kan støtte butikkerne gennem krisen,” fortæller Rasmus Evind, City Manager for Præstø.

Online handel støtter de lokale butikker

Før corona-krisen var der bekymring for, om webshops udkonkurrerer lokale butikker. Flere og flere handler alt fra dagligvarer, tøj og sko til møbler og køkkeninventar online. Men med en webshop kan lokale butikker nu gøre sig konkurrencedygtige ved at nå deres kunder både online og byde dem velkommen tilbage i butikken efter corona-krisen.

”Vi har sat alle kræfter ind på, at butikkerne kan komme hurtigt online. På under én uge har alle handelsbyer fået deres egen online platform, så de hurtigst muligt kan få mulighed for at kompensere for tabt fortjeneste ved igen at kunne nå deres kunder. Og efter corona-krisen vil vi selvfølgelig arbejde videre med vores lokale butikker, så de fortsat er endnu mere tilgængelige og konkurrencedygtige. Online handel er en del af fremtiden for detailhandel, og her skal vi selvfølgelig også være med. Men hovedbudskabet lige nu er; handl lokal og vær med til at bevare et aktivt handelsliv i din by,” siger Jens Damgaard.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev