RaketVækst: Det skal opleves

af | 10. aug 2017 | Vækst

Kenneth Jensen fra Autohjørnet i Vordingborg har planer om at overtage forældrenes virksomhed. På et intensivt tredages forløb har han fået værktøjer til at bygge videre på det, de har skabt, og udnytte potentialet til mere vækst.

”Det kan ikke forklares, det skal opleves”, siger Kenneth Jensen om de tre dage i juni, han havde afsat til RaketVækst på Residens Møen i Stege.

I løbet af de tre dage fik han og de andre deltagere mulighed for at koncentrere sig om udviklingen af deres virksomheder sammen med konsulenter fra Væksthus Sjælland og Vordingborg Erhverv. Det handlede blandt andet om salgsprocesser, markedsføring og potentialer for virksomheden.

”Vi har arbejdet meget med målsætninger. Hvordan sætter man ord på det, man gerne vil, og hvordan kommer man derhen,” fortæller Kenneth, som gerne vil give sin anbefaling af forløbet, og fortsætter:

”Konsulenterne var gode til at prikke til os, så vi satte os de rigtige mål og ikke kom til at sidde fast i den samme tankegang, som vi var kommet med.”

Bedre rustet til at drive virksomheden

På forhånd vidste Kenneth ikke meget om RaketVækst. Han havde hørt om det fra en kammerat, der havde været med på forløbet sidste år. Han havde været begejstret for det.

”Det var tanken om at blive bedre rustet til at drive virksomheden, som gjorde, at jeg blev enig med mig selv om, at det måtte jeg også prøve.”

Kenneth mener også, at RaketVækst er godt, fordi forløbet ikke bare er envejskommunikation fra konsulenternes side. Der var i høj grad også plads til snak på kryds af tværs og sparring mellem deltagerne. Som Kenneth siger, er det her, de gode input kommer.

Gode værktøjer til kommende generationsskifte

Autohjørnet i Vordingborg blev etableret i 1983 af Kenneths far, Bjarne Jensen. Virksomheden, som i dag har 6 ansatte, forventes overtaget af Kenneth i starten af 2018.

I den forbindelse er der mange – og også svære – ting, man skal tage stilling til:

”Der er mange ting, man skal tænke på. Man skal tale med sine forældre, afstemme forventningerne og finde ud af, hvad fremtiden skal bringe”, siger Kenneth. Han tilføjer, at det ikke er sjovt at skulle sætte en pris på det, som ens forældre har bygget op fra bunden.

Heldigvis har RaketVækst-forløbet også været en god hjælp i forbindelse med generationsskiftet. Blandt deltagerne var der andre, som havde været igennem det for nylig, og de kunne dele deres erfaringer med hinanden.

Desuden har dagene på Residens Møen i selskab med vækstkonsulenterne og andre ejerledere har også givet et godt udbytte i forhold til fremtidens drift af virksomheden. Kenneth afslutter:

”Jeg har fået nogle værktøjer, som gør, at jeg kan se fremad og kan se potentialerne. Og jeg ved, hvad jeg skal arbejde med for at opnå det, jeg gerne vil.”

[su_note note_color=”#4e6a78″][su_frame align=”left”]

Fakta om RaketVækst

RaketVækst er et tredages forløb med konsulenter fra Væksthus Sjælland.

Her bliver der sat fokus på udviklingen af deltagernes virksomheder, der arbejdes på strategier og handleplaner – alt sammen i en vekselvirkning mellem konsulentoplæg og sparring mellem deltagerne.

De tre dage bliver fulgt op af et opfølgningsforløb over et halvt år, hvor deltagerne mødes igen for at følge op på, at der bliver arbejdet videre med målsætningerne.

Vil du også med i raketten til mere vækst?

Næste RaketVækst bliver afholdt foråret 2018. Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte os.

[su_button url=”http://vordingborgerhverv.dk/kontakt-os/” background=”#7c014d” color=”#ffffff” size=”10″ radius=”5″ text_shadow=”1px 1px 0px #000000″ title=”Kontakt Vordingborg Erhverv for rådgivning”]Kontakt os[/su_button]

[/su_frame][/su_note]

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev