Handl lokalt til festugen 2020 i Vordingborg!

af | 3. jul 2020 | Detail

Festugen i uge 28 bliver ikke glemt i år! Det vil en gruppe initiativtagere på vegne af Bycentrum Vordingborg sørge for.

”Vi vil gerne bibeholde uge 28, som for mange er en vigtig begivenhed – både butikker, lokale borgere og turister. Det bliver ikke helt det samme i år, men en festuge skal vi have!,” fortæller Charlotte Stage fra Stage Optik.

Vi mødte Charlotte og Tine Sørensen fra Today en tidlig morgen i Stage Optik for at snakke om deres medinitiativ til at gennemføre en anderledes festuge i år. Sammen med en gruppe butiksdrivende har de taget teten for Bycentrum Vordingborg for at arbejde på at skabe en anderledes festuge under de vilkår, som vi dette år må tilpasse os på grund af COVID-19.

”Vi har brugt megen tid på at undersøge, hvad vi må og ikke må med blandt andet lange opkald til Sundhedsstyrelsen, men det ser slet ikke så sort ud. Vi kan eksempelvis se frem til det lange morgenbord, det traditionelle tog, markedspladser, aktiviteter fra Danlej fra mandag til onsdag, aktiviteter med Farmorhuset og meget mere – selvfølgelig med nogle tilpasninger, så vi sikrer en tryg festuge for alle deltagere,” fortæller Charlotte.

 

Se hele programmet her

 

Det bliver en anderledes sommer for mange. Mange har måtte aflyse deres ferierejser til Sydeuropa for at holde ferien hjemme. Netop af denne grund er det ekstra vigtigt, at festugen består.

”Sommerhuse er allerede booket, og havnepladser er reserveret. Og så er festugen også et samlingspunkt, hvor mange, der er flyttet væk fra kommunen, finder hjem igen for at mødes med familie og venner. Det er en sommer, hvor de fleste holder ferie hjemme i Danmark, og derfor skal vi da sørge for, at både lokale og turister også kan opleve en festuge i Vordingborg i år”, tilføjer Tine.

Musikken er en også vigtig del af festugen i uge 28. Derfor har arbejdsgruppen og Bycentrum Vordingborg arbejdet på både musik i festugen og et sommerprogram.

”Bycentrum Vordingborg har allerede igangsat et sommerprogram, hvor der er levende musik i Algade hver fredag og lørdag hele sommeren. Så skulle vi i arbejdsgruppen bare sørge for musik mandag til onsdag, og det har vi klaret. Med hjælp fra politiet kan vi sørge for at overholde retningslinjerne,” fortæller Charlotte.

Arbejdsgruppen på vegne af Bycentrum Vordingborg består af følgende butikker: Stage Optik, Today, Maggie Dee, Intersport, Tøjeksperten og Othello.

Handl lokalt til festugen i uge 28 i Vordingborg!

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev