Handl lokalt: Oplev en verden af litteratur i ny boghandel i Præstø

af | 16. jul 2020 | Detail

Med en forkærlighed for ord og historier åbnede Lene Tissot Koch og hendes mand Erik Elkjær Koch påny boghandelen i Præstø.

Boghandelen i Præstø har i mange år været en del af Adelgade med Paul Schmolke og Birthe Zinck som de kendte ansigter. Dem kan du stadig møde i boghandelen, men i dag er Lene og Erik ejere af forretningen.

Lene Tissot Koch, ejer af Tissot & Koch i Præstø

”Det er en gammel drøm, som vi nu kan udleve her i Præstø – tæt på, hvor vi bor. For flere år siden kontaktede vi Vordingborg Erhverv, fordi vi overvejede at købe et antikvariat og forlag i Nansensgade i København, men af flere årsager forfulgte vi dengang ikke ideen. Vores interesse for litteratur og kunst er ikke blevet mindre med årene og nu har vi muligheden for at gøre noget ved drømmen” fortæller Lene.

I dag arbejder Erik på Dansk Bibliotekscenter, og Lene startede i 2014 virksomheden Ord for Ord.

Lene fortæller: ”Jeg var en af de første ’spirer’ hos Vordingborg Erhverv. Her fik jeg hjælp til at opstarte Ord for Ord, hvor jeg som tekstforfatter blandt andet har skrevet projektbeskrivelser, tekster til hjemmesider, udbudsmateriale og meget mere.”

 

Lene Tissot Koch sammen med Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv A/S

Da lokalet på Adelgade blev ledigt, opstod der en mulighed for Lene og Erik. De kunne vende tilbage til en gammel drøm.

”Da vi hørte, at boghandelen lukkede, kontaktede vi straks den tidligere ejer og hans bestyrer for at undersøge, om det skulle være næste kapitel i vores liv. Og det skulle det. Fremadrettet kan vi dele vores passion for litteratur med boghandelens kunder. Vi vil gerne skabe et sted, hvor man kan mødes om litteratur og kunst. Derfor bruger vi også lokalet til events, såsom højtlæsning for børn, bogbrunch, boglanceringer, forfatterarrangementer og workshops. I august mødes vores nye læsekreds for første gang, så vi for alvor kan skabe et fællesskab for læsere, hvor man kan dele læseoplevelser,” fortæller Lene.

Lene og Erik købte både varelager og inventar af den tidligere ejer, dog undtaget isenkram. Legetøjsafdelingen bliver dog reduceret fremadrettet, så der i de bagerste lokaler bliver plads til parrets anden passion – kunst. Udover litteratur og kunst forhandler Tissot & Koch også kontorartikler og kunstnerartikler, puslespil og brætspil.

 

Handl lokalt hos Tissot & Koch – Bøger og kunst på Adelgade 40 i Præstø!

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev