Handl lokalt: Kørende skoforretning slår rødder i Storegade, Stege

af | 20. jul 2020 | Detail

Dorte og Lars har forvandlet deres kørende skoforretning til en skobutik på Storegade i Stege.

Vi har besluttet os for, at vi bliver lige her på Storegade,” fortæller Dorte Hansen, ejer af Dorte’s Sko.

Dorte og hendes mand Lars Hansen startede for 15 år siden en kørende skoforretning med salg. Sammen besøgte de aktivitetscentre, plejehjem, blindecentre, gigtklubber og meget mere med deres store udvalg af sko.

Dorte og Lars Hansen sammen med Tina Olsen og Jens Damgaard fra City Manager-teamet

Bilen var altid fyldt, og vi kørte på hele Sjælland og øerne. Vi elskede det, men det blev nogle lange dage på vejen, og det tog tid og kræfter at fylde bilen til hvert besøg. Da corona-krisen startede, kunne vi ikke længere køre ud til vores kunder, da alt lukkede ned. Vi måtte finde andre løsninger,” fortæller Dorte.

Dorte og Lars valgte at etablere deres fysiske butik i Stege fremfor så mange andre muligheder, efter hun havde hørt om den høje aktivitet i byen på en påskelørdag.

Min mor ringede onsdag efter påskelørdag og fortalte, at der havde været fyldt med handlende i Stege. I Næstved var der næsten helt tomt, så det vækkede interesse for at finde ud af, om Stege var det rette sted for os at åbne en fysisk butik. Så jeg ringede til min søster, som sidder i bestyrelsen i Møns Handelsstandsforening for at høre, om der mon var et ledigt lokale til os,” fortæller Dorte, som er vokset op på Møn.

Dorte Hansen, medejer af Dorte’ Sko

Søsteren Susse henvendte sig hurtigt til Tina Olsen, City Manager i Stege, som tilmed er Susses nabo. Nærmest på det helt rette tidspunkt for Steges eneste skobutik havde lukket deres forretning.

Da Susse henvendte sig, vidste jeg med det samme, hvilke lokaler jeg ville vise. Så Dorte og jeg aftalte at mødes om torsdagen. Kl. 14 så vi lokalet, hvor den gamle skobutik lå, og kl. 19 samme dag fik Dorte nøglerne. Dorte og Lars åbnede butikken allerede mandag. Det er simpelthen den hurtigst åbning af butik, jeg har oplevet – meget imponerende,” fortæller Tina Olsen.

Dorte og Lars har oplevet enorm opbakning – både fra nye og loyale kunder samt andre butiksejere i Storegade.

Fredagen efter at vi havde modtaget nøglerne, hjalp BORG Reklame med at sætte skiltet op i vinduerne, så forbipasserende kunne se, at her åbner Dorte’s Sko. Og vi har haft travlt siden åbning med både loyale kunder, som har handlet med os gennem årene, og nye kunder, som er glade for vores udvalg. Det er det helt rette valg for os at blive lige her på Storegade,” afslutter Dorte.

Dorte og Lars holder butikken Dorte’s Sko åben tirsdag til lørdag i hele sommerperioden. I vinterperioden vil butikken have åbent torsdag, fredag og lørdag, og mandag til onsdag vil Dorte og Lars fortsat køre ud til deres kunder.

Handl lokalt hos Dorte’s Sko på Storegade i Stege allerede i dag!

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev