Fra 1 til 20 medarbejdere på 8 år

af | 3. dec 2015 | Vækst

Hvert år kåres Børsen Gazeller ved en stor begivenhed i København, Aarhus, Ålborg og Odense. I år er Entreprenørgården fra Sværdborg ved Vordingborg en af de udvalgte Gazelle-virksomheder i 2015.

Når man på otte år forøger sin virksomhed med 19 ansatte, så er det et meget tydeligt tegn på, at man er i vækst.

Det er virkeligheden for direktør Peter Andersen fra Entreprenørgården. Han er oprindeligt uddannet vvs’er, men startede for 8 år siden som selvstændig. Fra ene mand er virksomheden i dag vokset til 20 medarbejdere, og der er opgaver nok at tage af.

”Vi arbejder på nogle større pladser i København, blandt andet den nye Carlsberg-bygning i Valby og den nye multiarena, CPH X”, fortæller han.

Entreprenørgården arbejder primært med jernbinding og betonfinishing på de store anlægsprojekter i København, men varetager også alt fra tømrer-, murer- og malerarbejde til maskinudlejning, snerydning og havearbejde.

Firmaet har gennem de sidste fire år fordoblet sin omsætning, det var en af grundene til, at virksomheden i år er blevet kåret som Gazelle 2015. Peter Andersen havde dog lidt svært ved at tro på det til at starte med.

”Jeg blev ringet op af Børsen, som fortalte mig, at vi er blevet Gazelle-virksomhed. Jeg troede ikke på det, jeg regnede med, at det var telefonfis”, fortæller Peter Andersen om kåringen. Et par dage efter kom brevet dog i postkassen, og den var god nok. Med brevet fulgte også den fine statuette, som nu pryder i entréen på gården, hvor Peter Andersen bor og driver sin virksomhed fra.

Flere ambitioner for fremtiden

Det meste arbejde kommer ’af sig selv’, når firmaet arbejder på de store projekter i hovedstaden, men firmaet arbejder også lokalt med få private kunder. Selvom opgaverne er af en mindre størrelse, kan det også ofte udvikle sig til mere forretning.

”Vi har ikke så mange private kunder, men det hænder, at der kommer nogle små opgaver ind. De små opgaver kan også sagtens blive store. Vi havde en kunde som skulle have skiftet en vandhane, men senere fik vi til opgave at skifte tag hos den samme kunde”, fortæller Peter Andersen.

Firmaet står også gerne klar til at byde på opgaver i forbindelse med opførelsen af den nye Storstrømsbro.

”Vi satser på det hele. Når den nye Storstrømsbro skal bygges, stiller vi også gerne folk til rådighed og vil meget gerne byde på det”, fortæller direktør Peter Andersen om ambitionerne for fremtiden.

Direktøren med blandt medarbejderne

Når man over fire år fordobler sin omsætning, så er der er rigtig godt gang i forretningen. Derfor er direktøren også iklædt arbejdsbukser og er selv med ude at arbejde til daglig.

”Jeg arbejder i hvert fald 50 timer om ugen, så jeg er ikke så god til at komme rundt til alle medarbejderne, men jeg har nogle gode folk og stoler på at de har styr på pladserne”, fortæller Peter Andersen om sin rolle som direktør.

Direktøren er heller ikke bange for at udvide og ansætter gerne flere, men det kan være udfordrende at finde folk, der kan arbejde med jernbinding, som er et specialiseret job. Peter Andersen vil helst ansætte lokale medarbejdere og samarbejder derfor med både 3F og Jobcenter Vordingborg for at finde arbejdskraft. Han er heller ikke bleg for at træde til og har hjulpet flere af sine medarbejdere med at finde bolig. Han har købt flere huse, som hans medarbejdere lejer, og det har resulteret i et datterselskab, EGV Ejendomme, som ejer og administrerer flere ejendomme i Vordingborg Kommune.

”Jeg havde en medarbejder, som var blevet opsagt i sin bolig, så det måtte vi finde ud af. Så købte jeg et hus til ham. Og sådan har jeg gjort med flere af mine medarbejdere. Man får glade medarbejdere af det”, siger han.

Flere gazeller i Vordingborg

Dagbladet Børsen har de seneste 20 år identificeret Danmarks vækstelite, som betegnes ved en virksomhed, som har haft en fordobling i omsætning gennem de seneste fire år. Den 18. november blev de sidste gazeller kåret ved den årlige overrækkelse i København. Peter Andersen var også inviteret med for at modtage sit officielle diplom.

I år er 10 virksomheder fra Vordingborg Kommune med på Gazelle-listen. Det er en fremgang siden sidste år, og det viser en stor styrke, særligt inden for bygge- og anlæg, som udgør 25% af arbejdspladserne i kommunen, at hovedparten af dette års Gazeller er fra bygge- og anlægsbranchen.

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev