Virksomhedsbesøg: Palle Knudsen Kunststoffabrik skifter navn til Knudsen Extrusion

af | 28. jun 2019 | Industri

Torsdag den 20. juni var Borgmester Mikael Smed og Direktør Susanne Sørensen taget på besøg hos en ny virksomhed – eller det lyder i hvert fald nyt, til trods for virksomhedens erfarne alder. Palle Knudsen Kunststoffabrik er blevet til Knudsen Extrusion, og vi tog på besøg for at se hvordan det går med forretningen.

Knudsen Extrusion har siden 1959 været en innovativ produktionsvirksomhed, som producerer og ekstruderer plastik, blandt andet til vindmølle- og medicinalindustrien. Virksomheden eksporterer til mere end 30 lande omkring i verden, og derfor er det nye navn også blevet mere internationalt.

Der er også fart over feltet og gang i ordrebogen – i 2015 udvidede de med fire nye produktionslinjer og yderligere én linje i 2018. 2019 er også startet flot ud, og hvis udviklingen fortsætter, så kan der blive behov for at udvide endnu mere.

”Det er interessant at se, at Knudsen Extrusion leverer til vindmølleindustrien. Det er fantastisk med en lokal leverandør til et stort fokusområde, med de kommende havvindmølleparker i Østersøen og ved Kriegers Flak.” fortæller Susanne Sørensen fra Vordingborg Erhverv efter besøget.

Også borgmester Mikael Smed var imponeret over virksomheden i Præstø, som tæller mellem 40 og 50 ansatte.

”Det er dejligt endnu engang at opleve en lokal virksomhed, som kan konkurrere på den internationale bane og som er leverandør til de helt store internationale virksomheder ude i verden.” fortalte han.

Og med udvikling følger ofte behovet for flere ansatte. Derfor gælder det om at være på forkant. Direktør hos Knudsen Extrusion, Peter Rosenkrands, ser frem til den nye plastmageruddannelse, et uddannelsesforløb som er oprettet gennem Vordingborg Erhverv og det tværkommunale initiativ Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg. Peter Rosenkrands er meget interesseret i at tage voksenlærlinge i forretningen, når uddannelsen går i gang, og hvis behovet er stort nok i området, kan det blive interessant at kigge på at få uddannelsen til Vordingborg, så de kan uddannes lokalt.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev