Trods store udfordringer bliver 2022 et godt år for Viking Malt

af | 10. jan 2023 | Erhvervsnyheder, Industri

Viking Malt i Ørslev

Nomineret til Erhvervsprisen 2022: Viking Malt i Ørslev er en virksomhed, der ikke sådan lige kan overses. I udkanten af Ørslev ligger den store virksomhed, der er en af de førende malterier i verden. Når du drikker en øl, er der meget stor sandsynlighed for at det er malt fra Viking Malt i Ørslev, der er brugt til at brygge øllen.

Lastbil efter lastbil kører til virksomheden med byg, der forarbejder byggen til forskellige former for malt, der bruges til ølbrygning. Og de samme lastbiler kører fra malteriet, der producerer 120.000 tons malt hvert år.

2022 har været et udfordrende år for Viking Malt, der er en virksomhed der bruger meget strøm og varme i produktionen. Derfor var det også en glad og overrasket administrerende direktør Karen Mette Krieger Lassen, der modtog meddelelsen om at Viking Malt er nomineret til Erhvervsprisen 2022 i Vordingborg kommune.

”Det var en stor overraskelse og en stor glæde. Det er med stor stolthed jeg modtog beskeden om, at Viking Malt er blevet nomineret til Erhvervsprisen 2022,” siger Karen Mette Krieger Lassen.

“Til trods for de her udfordringer med energiomkostningerne er vi kommet godt i mål med året.”

Karen Mette Krieger Lassen | Direktør, Viking Malt

Karen Mette Krieger Lassen

Stor eksport virksomhed

Viking Malt er et malteri, som er en del af en finsk privatejet koncern. Der er seks malterier i koncernen.

”Vi producerer primært pilsnermalt, økologisk malt og münchnermalt og malten sælges til danske bryggerier og det er både de store og de mindre bryggerier,” siger Karen Mette Krieger Lassen.

Viking Malt er en af Vordingborg kommunes store eksportvirksomheder og 50 procent af den malt, der produceres, bliver solgt på eksportmarkedet.

“Det er med stor stolthed jeg modtog beskeden om, at Viking Malt er blevet nomineret til Erhvervsprisen 2022.”

Karen Mette Krieger Lassen| Direktør, Viking Malt

Udfordrende år

Viking Malt er som andre virksomheder blevet ramt af de eksploderende priser på energi. For Viking Malt har det giver store udfordringer, da de bruget meget energi i produktionen. Det er såvel elektricitet som varme.

”2022 har været et udfordrende år for os fordi vi har set eksploderende priser på elektricitet, gas og flis,” siger Karen Mette Krieger Lassen.

Viking Malt bruger flis og gas til at lave varme, der skal bruges i produktionsprocessen og her er priserne set voldsomt. Derfor har det været nødvendigt for virksomheden at genforhandle allerede indgået kontrakter med kunderne for at få dække de stærkt stigende produktionsomkostninger.

”Til trods for de her udfordringer med energiomkostningerne er vi kommet godt i mål med året. Og året bliver endnu et godt resultat for Viking Malt,” siger Karen Mette Krieger Lassen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev