Vordingborg Biofuel forventer første spadestik sommer 2023

af | 21. dec 2022 | Erhvervsnyheder, Industri, Iværksætteri, Power-To-X

Lokalplanprocessen skrider planmæssigt fremad – det samme gør hele arbejdet med miljøgodkendelsen. Investorerne er så småt på plads. Ambitionerne er intakte: Verdens største anlæg til produktion af grøn metanol til skibsfarten er klar til produktion i 2025 på Vordingborg Havn. Vordingborg Biofuel forventer første spadestik efter sommerferien 2023.

Vordingborg Biofuel på Vordingborg Havn

”Vi arbejder stenhårdt fremad. Alle planprocesser er godt i gang. Første spadestik er efter sommerferien 2023 og vores store ønske og mål er er vi er oppe at køre og producere i 2025,” siger Peter Stabel, direktør Vordingborg Biofuel.

Peter Stabell er hovedmanden bag Vordingborg Biofuel og han var midt i december på endnu et besøg på det areal på Vordingborg Havn, hvor det store produktionsanlæg til biogas og metanol skal bygges.

”Det er altid skønt og komme herned og se hullet og al den aktivitet her er,” siger Peter Stabell.

Hullet som Peter Stabell omtaler, er den store udvidelse på 20 hektar, som Vordingborg Havn er i gang med. Tidligere havbund er i fuld gang med at blive forvandlet til et stort og velbeliggende havneareal. Det er på det areal at de to grønne brændstoffabrikker – Vordingborg Biofuel og Arcadia eFuels – skal ligge.

“Vi glæder os til at flytte ind. Det bliver supergodt.”

Direktør Peter Stabell | Vordingborg Biofuel

Med på havnebesøget var en række konsulenter, der skal hjælpe Vordingborg Biofuel videre i processen med det endelige design, konstruktion og anlæg af det anlæg, der bliver verdens største af sin art.

Placeringen på Vordingborg Havn er afgørende for Vordingborg Biofuel da de er afhængige af den direkte adgang til at kunne udskibe den færdige metanol fra havnen samt modtage halm og andet biomasse, som de skal bruge i produktionen af biogas og metanol.

Stor milliardinvestering

Anlægget af Vordingborg Biofuel på Vordingborg er en milliardinvestering.

”Det er en investering på cirka 1,5 milliarder kroner og den fulde finansiering forventer vi er på plads til sommer 23,” siger Peter Stabell, Vordingborg Biofuel.

Sideløbende med at entreprenørerne på Vordingborg Havn er i gang med at fylde op med jord i den planlagte havneudvidelse arbejder Vordingborg Biofuel allerede nu med at finde de leverandører, der skal bygge det store produktionsanlæg.

”Vi er i gang med at tage møder og forhandle og udvælge de leverandører der skal bygge for os. Det er forskellige hovedentrepriser i vores projekt, og vi er i gang med at udvælge leverandører nu og det er en udvælgelse der accelereres i foråret,” siger Peter Stabell.

Udvidelsen af Vordingborg Havn

“Vi er i gang med at udvælge leverandører nu og det er en udvælgelse der accelereres i foråret.”

Direktør Peter Stabell | Vordingborg Biofuel

Stram tidsplan

Lige nu er der i gang med lokalplanprocessen i Vordingborg kommune. Der var høring i november og kommunen arbejder nu videre med lokalplanen. Virksomheden er i gang med miljøgodkendelsesansøgningen og der kommer en høring kommer i foråret 23. Vordingborg Biofuel forventer første spadestik sommer 2023

”Vi er også i fuld gang med den tekniske planlægning og vi designer på livet løs i samarbejde med en lang række konsulenter, der er eksperter indenfor de forskellige områder som de skal bygge. Det handler om alt fra hvordan vi håndterer vores biomasse med transport og opbevaring på anlægget,” siger Peter Stabell.

Kontor i Vordingborg

Et synligt bevis på at Vordingborg Biofuel er kommet et stort skridt nærmere at kunne sætte gang i produktionen er at virksomheden åbner et kontor i Vordingborg fra januar 2023.

Det bliver på adressen Rådhustorvet 4F – i samme bygning, som Business Vordingborg har til huse.

”Vi glæder os til at flytte ind. Det bliver supergodt,” siger Peter Stabell.

Peter Stabell fra  Vordingborg Biofuel forventer første spadestik sommer 2023
Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev