Virksomhedsbesøg med fokus på genanvendelse og miljøvenlighed

af | 7. feb 2018 | Industri, Innovation, Vordingborg Erhverv nyheder

Fredag den 2. februar var Borgmester Mikael Smed og Vordingborg Erhvervs direktør Susanne Sørensen taget på virksomhedsbesøg hos KH Miljø i Lundby. En spændende virksomhed med planer både for fremtiden og for miljøet.

Der var fokus på miljø og arbejdskraft, da KH Miljø i sidste uge fik besøg af borgmester Mikael Smed og Vordingborg Erhverv. KH Miljø er en industrivirksomhed, som arbejder med sandblæsning, nedrivning og miljøsanering. Virksomheden arbejder som underleverandør på forskellige entrepriser og har et stærkt netværk rundt i landet. Ordrebogen er også fyldt godt op og det er både nye og store opgaver der kommer ind.

Produktion og administrationschef Torben Christiansen viste virksomheden frem og fortalte om deres arbejde.

”Det er godt at møde en lokal virksomhed, som har travlt og formår at få nye opgaver ind. Og deres fokus på miljøet er med til at gøre Vordingborg kommune til en grønnere kommune.” fortæller borgmester Mikael Smed.

KH Miljø har også fået en paragraf 5 tilladelse, som giver dem mulighed for at aftage affald og nedbrudte byggematerialer fra byggerier. Herefter kan KH Miljø sortere affaldet eller rense det og gøre det klart til genbrug. Tilladelsen har stor betydning, da farligt affald og deponeringsaffald – eksempelvis materialer med metalholdig maling – bliver renset til ren beton, som kan knuses til genbrug. Mængden af farligt affald bliver kraftigt begrænset og giver både en økonomisk besparelse, da det lovmæssigt er meget dyrt at komme af med farligt affald og det skåner miljøet.

Virksomheden beskæftiger mere end 30 medarbejdere og har også mange spændende udviklingsplaner for fremtiden. Noget som blandt andre Susanne Sørensen var imponeret over.

”KH Miljø har gang i flere spændende udviklingsplaner og nye metoder. I sær deres fokus på miljøet er spændende at følge. Vi har efterhånden mange virksomheder indenfor Bygge og Anlæg, som specialiserer sig i miljøvenlige løsninger. Det er en interessant retning det udvikler sig i, og det støtter vi rigtig gerne op om. ” fortæller direktør Susanne Sørensen, fra Vordingborg Erhverv A/S.

Borgmesteren fik en god snak med både ledelsen og medarbejdere og spurgte interesseret ind til arbejdet.

”Det er jo spændende at møde en af vores lokale virksomheder, som beskæftiger mange folk.” fortalte borgmester Mikael Smed. Han udtrykte også et ønske om et gensidigt samarbejde omkring arbejdskraften for at imødekomme vækst i virksomheden.

Torben Christiansen er nyansat som Produktion- og Administrationschef og tilfører virksomheden en masse ledelseserfaring og faglig kompetence. Udover deres nye investering til miljøvenlig rensning og genanvendelse af sand, har de også specialiseret sig i rensning og genanvendelse af mursten.

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev