GREEN2X – ambitiøst moderselskab bag Vordingborg Biofuel

af | 20. dec 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Innovation, Iværksætteri, Power-To-X

Green2X på Vordingborg Havn

Ambitionerne er tårnhøje og markedet er globalt. Derfor har kredsen bag Vordingborg Biofuel dannet moderselskabet GREEN2X og det nye selskab har sat turbo på at realisere ambitionerne om at blive en global producent af grønne brændstoffer produceret af biomasse fra halm, træ og restprodukter fra landbruget.

GREEN2X skal drive, bygge og udvikle biofuel fabrikker i hele verden og det første anlæg bliver Vordingborg Biofuel.

Anlægget i Vordingborg bliver ikke blot det første men også største i verden af sin art.

Ny administrerende direktør i GREEN2X er Mikkel Sjølin Kiil og han kommer fra en stilling som COO for Santa Fe Relocation og han har tidligere arbejdet i en årrække for Ørsted som VP i B2B salg.

”GREEN2X er overbygningen til Vordingborg Biofuel, og vi skal se på hvordan kan vi bruge de grønne biomasser til at rulle ud mere globalt og producere biofuels. Det er det samme som vi gør i Vordingborg. Vi har en del af organisationen, der fokuserer globalt og en del der fokuserer på Vordingborg,” siger Mikkel Sjølin Kiil, CEO GREEN2X.

“Vi er i fuld gang med at se på andre steder i verden og vi kigger i første omgang på Skandinavien.”

Projekt direktør Peter Stabell | GREEN2X

Peter Stabell Green2X

”Vordingborg Biofuel er stadig det vigtigste for os. Først har vi fokuseret på teknologien bag vores produktion og nu skal vi fokusere meget på hvordan vi får teknologien i live i Vordingborg. Vordingborg bliver første site af mange. Vi skal accelerere det nu,” siger Mikkel Kiil i et interview med Business Vordingborg.

Virksomheden har hovedkontor i København samt et lokalkontor for Vordingborg Biofuel i Vordingborg.

Mikkel Sjølin Kiil har til at begynde med to hovedopgaver. Den ene er at sætte holdet i GREEN2X, hvor der er ansat en økonomidirektør og en Business Development manager. De leder også efter en teknisk direktør, der skal ansættes først i 2023. Den anden opgave er at finde samarbejdspartnere på finansieringen.

”Vi skal bygge organisationen op og skaffe finansiering til at vi kan sætte fart på udrulningen af biofuels fabrikker globalt,” siger Mikkel Sjølin Kiil.

Mikkel Sjölin Kiil Green2X

“Vi skal bygge organisationen op og skaffe finansiering til at vi kan sætte fart på udrulningen af biofuels fabrikker globalt.”

CEO Mikkel Sjølin Kiil | GREEN2X

Peter Stabell er stadig hovedmanden bag Vordingborg Biofuel og GREEN2X. Han uddyber den ambitiøse plan.

”Vi er i fuld gang med at se på andre steder i verden og vi kigger i første omgang på Skandinavien og vi kigger også på andre steder i Danmark. Derefter skal vi også ud andre steder i verden,” siger Peter Stabell.

Virksomheden med de store grønne ambitioner vil udvikle, eje, bygge og drive mange biobrændstof anlæg i hele verden. GREEN2X skal være der hvor behovet er og hvor der er god adgang til biomasse som halm, træ og andre restprodukter fra landbrugsproduktionen.

Krigen i Ukraine og den store usikkerhed i forsyningen af naturgas har fået behovet for biogas til at eksplodere. Det giver GREEN2X gode kort på hånden.

”Vores grundproduktion er biogas – der består af metan og CO2. Vi kan levere gassen, hvis der er behov for det,” siger Peter Stabell.

Samtidigt er behovet for grønne brændstoffer til tung transport også eksploderet, hvilket giver GREEN2X endnu en trumf på hånden.

Biogassen kan opgraderes til brændstoffer, der kan bruges i tung transport som lastbiler og skibstrafik samt kemiindustrien.

”Det er metanol og vi ser kun en stigende efterspørgsel på det på globalt plan. Flere og flere rederier køber skibe ind, der skal sejle på metanol. Flere transportvirksomheder som kigger på at anvende metanol til tung vejtransport,” siger Peter Stabell.

Ifølge Peter Stabell udvikler markedet sig meget gunstigt med en stigende efterspørgsel på biogas og på de mere avancerede biobrændstoffer som Vordingborg Biofuel og GREEN2X også kan levere.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev