Spirepladsen blev min virksomheds Big Bang

af | 17. jan 2019 | Iværksætteri, Vordingborg Erhverv nyheder

Vi har lånt bloggen ud til en af vores spirer for en stund – her kan du læse historien om, hvordan en idé blev til forretning, på spirepladserne hos Vordingborg Erhverv. 

Forestil dig, at du vågner en morgen i en ny galakse. Blandt lysende himmellegemer står ord som moms, forretningsplan og årsregnskab. Ord, som du aldrig før har skænket en tanke. Ord, som nu virker som meteornedslag for den drøm, der sparker i din mave. Du svæver alene over vandene med en idé. Kursen er uklar. Det føles som om, at der er lysår mellem din idé og en virksomhed.

Det var dér, jeg var for ni måneder siden. Jeg havde sagt mit job op, fordi jeg drømte om at leve af at skrive. På en iskold martsdag trådte jeg for første gang ind på Vordingborg Erhvervs spireplads, kontoret for iværksættere. På et splitsekund mærkede jeg en atmosfære, der sitrede af sparring og netværk, som jeg ikke kunne få på hjemmekontoret eller i andre iværksættermiljøer, jeg havde opsøgt. Min virksomhed skød frem med raketfart, og efter kort tid kunne jeg leve af den.

Kort sagt, spirepladsen blev min virksomheds Big Bang.

Tyngdekraften blev ophævet

Undskyld, jeg glemte vist at præsentere mig i farten. Mit navn er Louise, jeg er 27 år, og lige fra jeg var helt lille, har jeg drømt om at kunne leve af at skrive.

Det stod dog ikke skrevet i stjernerne, at jeg skulle blive selvstændig. Tværtimod. Jeg er vokset op i en familie, hvor man både går med livrem og seler, og man strammer sikkerhedsselen en ekstra gang, før man speeder op. Min familie kendte min barndomsdrøm og opfordrede mig da også til at følge den. Min far spurgte mig dog ofte, hvordan jeg havde tænkt mig at spare op til pensionen, hvis jeg blev selvstændig. Da jeg altid var ham svar skyldig, slukkede drømmen sig i mit sind.

Men for omtrent et år siden sagde jeg alligevel mit job op og havde dermed brudt den familiære tyngdekraft. Jeg svævede vægtløs uden indkomst og uden præcist at vide, hvordan min idé skulle opnå den kritiske masse, så den kunne blive til en virksomhed, jeg kunne leve af.

Derfor slog jeg mine satellitter ud. En i mit netværk anbefalede mig at lande på spirepladserne i Vordingborg Erhverv. Jeg fik en gratis kontorplads 2,5 dag om ugen. Hver dag blev jeg mødt af et energisk team af faste medarbejdere, der stod klar til at give råd og sparring. De andre ”spirer” blev mine kollegaer, vi udvekslede idéer og anbefalede hinanden, og… BANG!

Min idé blev til en rigtig virksomhed.

”E.T. phone home”

Lad mig forklare, hvad det er, at iværksættermiljøet og især spirepladserne på Vordingborg Erhverv kan.

At komme ind på en spireplads er som at komme ind i et idé-laboratorium. Hver iværksætter sidder med sin idé til en virksomhed, laver en forretningsplan og tester markedet. Dét at møde andre start-ups med ambitioner gjorde, at jeg ikke længere følte mig som E.T. landet på en planet af faste lønmodtagere. Jeg var en del af et fællesskab, hvor vi hjalp hinanden gennem udfordringer og den tvivl, der nu engang er, når man skal prøve alting for allerførste gang.

På spirepladserne får ens idé til en virksomhed lov til at gro i trygge omgivelser under vejledning af garvede virksomhedsguruer, der ved, hvad de taler om. Når nye muligheder bød sig, fik jeg råd med på vejen. Det lærte mig at navigere i den selvstændiges ukendte terræn, hvor det kun er én selv, der kan definere den rigtige vej.

Gennem 1:1-samtaler blev min virksomhed udviklet, men jeg voksede også på et personligt plan. Jeg begyndte at forstå, at min appetit på livet som selvstændig ikke blot skyldtes en barndomsdrøm. Den var i virkeligheden drevet af en sult efter at kreere koncepter gennem sprog og ”stories”. Jeg havde kompetencer, der var brændt inde i mig, og som jeg var nødt til at få tændt igen, hvis ikke jeg skulle brænde ud.

Spirepladsen gav mig et netværk af nye forbindelser. Det er livsnerven for enhver virksomhed. Netværk er lig med anbefalinger. Anbefalinger er lig med kunder. I dag efter ni måneder hos Vordingborg Erhverv lever jeg af min virksomhed. Min far har endda fået en rolig nattesøvn, efter jeg phonede home og fortalte, at jeg nu også sparer op til pensionen.

Sol, måne og stjerner

Nu sidder du sikkert med spørgsmålet: Kunne en energisk kvinde ikke have klaret det uden en spireplads hos Vordingborg Erhverv?

Tjo, det kunne jeg nok, for spirepladsen gør det ikke alene. At lykkes som iværksætter kræver også en stålfast vilje til at ville lykkes. Det kræver, at du har en underfundig idé, nogle unikke kompetencer eller en ukuelig energi. Det kræver, at du til tider er villig til at gøre op med en døgnrytme, der er defineret som 9-16. Det kræver mod til at gå imod strømmen, når andre tvivler på dig.

At være iværksætter kræver, at du er klar til at se sol, måne og stjerner for at få din virksomhed til at lykkes.

Spirepladsen kan give dig den perfekte ramme til at lykkes med kontorplads, sparring og netværk. Der behøver ikke at være lysår mellem din idé og din virksomhed.

Spirepladsen kan også blive dit Big Bang.

Kunne du også tænke dig at gøre din iværksætterdrøm til virkelighed?

Trænger din virksomhedsidé til et Big Bang?

Så kontakt Henrik Høyer på tlf. 40 15 52 15 eller mail hh@vordingborgerhverv.dk

Læs mere om spirepladserne her.

Louise Lindhagen er indehaver af SkarptSprog.dk, hvor hun laver kommunikation, pressehåndtering og storytelling for sine kunder. Hun er uddannet cand.mag. i Historie fra Roskilde Universitet i 2015. Louise har tidligere arbejdet med kommunikation for Bendt Bendtsen (C) i Europa-Parlamentet og var frem til januar 2018 ansat som fuldmægtig i Hjemmeværnskommandoen. Gennem næsten et årti har Louise skrevet artikler til landsdækkende medier og magasiner.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev