Gourmetrestaurant fik stærk start i nye rammer

af | 14. apr 2023 | Erhvervsnyheder, Iværksætteri, Klintholm Havn

Indehaver og køkkenchef hos ND122 Jesper Dams

I ugen op til påske genåbnede Jesper Dams sin restaurant ND122 for sæsonen. I år kunne gourmetrestauranten dog byde på helt nye rammer, da indehaveren er flyttet fra de gamle ålebassiner til Hyttefadets lokaler.

Starten i de nye lokaler er gået strålende, fortæller Jesper Dams, og viser gode takter for sæsonen.

”Vi har været lidt spændte på, hvordan gæsterne ville tage imod det nye. Men det er gået rigtig godt, vi har haft 180 gæster igennem på fire dage i påsken, og gæsterne har været glade,” fortæller ND122-ejeren.

Ejerne af Hyttefadet besluttede sidste år, at de ikke ville genåbne restauranten igen, og det efterlod plads til Jesper Dams og ND122, der ledte efter opgradering af rammerne. Derfor forpagter han nu lokalerne og har flyttet gourmetrestauranten til Thyravej 10 Klintholm Havn.

”Jeg synes, at jeg sad lidt fast.  Og havde brug for at komme steppet videre. Jeg har stået i 3 år nu med vognene herovre, og jeg synes, at jeg har taget min tørn i at lave mad udenfor,” lyder det fra Jesper Dams.

Flytningen betyder at ND122 bliver en helårsrestaurant. Førhen har restauranten holdt lukket årets tre første måneder.

”Der var frostsprængninger i rørene, og min klud frøs fast i kulden. Det var primitivt. Her kan vi åbne i januar, februar, marts efter en velfortjent juleferie,” siger Jesper Dams.

Der er endnu ikke indrettet et køkken i de gamle ålebassiner, og maden blev enten tilberedt på en grill udenfor eller i den tilhørende køkkenvogn. På Thyravej 10 flytter Jesper Dams og sit personale indendørs i det dertil indrettede køkken.

“Det har jeg aldrig haft før. Jeg får også et ordentligt vinlager. Det har jeg heller aldrig haft før. Altså det her, det er en rigtig restaurant.”

Jesper Dams | Indehaver og køkkenchef, ND122

Produktion hos Viking Malt

Sjælen flytter med

I 2022 havde ND122 4.000 gæster igennem restauranten, hvor restauranten også blev kåret som årets bedste restaurant på Sjælland af tre dommere fra Den Danske Spiseguide. De mange gæster og prisen kom på baggrund, af hele oplevelsen som ND122 leverer, og den følger med i de nye rammer, fortæller Jesper Dams.

”Vi håber på, at det er vores vin, vores mad, og vores gæstgiveri, som har gjort det, at vi har leveret en vare, som folk godt kunne lide. Og de ting tager vi jo med til de nye rammer,” siger Jesper Dams.

ND122 fortsætter takterne fra ålebassinerne med en helaftensmenu, mens frokosten også fastholdes i de nye rammer. Jesper Dams forklarer, at de satser på at holde niveauet på 30-35 til aftenserveringen:

”Hvis du skal servere for 40-50 gæster, så kan man slet ikke køre det på den måde, som vi kører det på.  Så skal man lave buffet, eller have de samme retter, som du altid kører. Så kan du ikke lave 10 serveringer, som vi gør. Det bliver vi nødt til at fortsætte med, for det er også det, der gør os glade.”

”Det skal være en god oplevelse at komme.  Det er det, vi skal være. Og det er det, vi skal leve op til. Aften efter aften.”

“Jeg håber og tror på, at ND122 er mere end økonomi. At det er et sted, hvor vi er glade for at komme på arbejde og et sted, vi er stolte af.”

Jesper Dams | Indehaver og køkkenchef, ND122

Indehaver og køkklenchef hos ND122 Jesper Dams i sine nye omgivelser

Økonomi

Restaurant ND122 åbnede i 2019 som pop-up i Klintholm Havn udelukkende med udendørs servering. Fire år senere står Jesper Dams i sin egen “rigtige” restaurant. For selvom restauranten har været godt besøgt alle år, har økonomien efter 3 år ikke nærmet sig noget, der vil tillade at ålebassinerne bliver en “rigtig” restaurant med toiletter og køkken indenfor.

Derfor var Thyravej 10 en god mulighed for at tage skridtet videre.

“I de nye lokaler er der flere muligheder og  setuppet er ikke lige så primitivt. Det skulle gerne give os mulighed for at blive mere overskudsgivende. Økonomi er jo en stor ting og fylder meget. Listen over udgifter er, som hos alle små selvstændige, alenlang, og det eneste vi får penge for er jo mad og drikke. Restauranter har notorisk en dårlig økonomi, bare spørg bankerne. Men der er ingen, der får noget ud af, at vi ikke har en god økonomi. For uden plus på kontoen er der ingen restaurant.”

“Men jeg håber og tror på, at ND122 er mere end økonomi. At det er et sted, hvor vi er glade for at komme på arbejde og et sted, vi er stolte af. At det er et sted, som lokalsamfundet og familien er stolte af på samme måde, som vi altid har været stolte af Klintholms fiskere.”

“Vi vil i hvert fald gøre vores bedste. Og så må vi se, hvor langt det bærer.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev