Løvens Hule-virksomhed vender hjem

af | 14. apr 2023 | Erhvervsnyheder, Iværksætteri

Slutningen af 2022 bød på en stor omvæltning for urproducenten REC Watches. Efter 15 års fravær fra sit ophavsområde, besluttede medstifter og direktør Jonathan Kamstrup Tonnesen sammen med sin kompagnon Christian Felix Friis Mygh at flytte virksomheden for at vende hjem.

Derfor kan Vordingborg Kommune nu bryste sig af at huse en succesfuld eksportør af ure til hele verden. Og der er en helt særlig grund til at de to stiftere har valgt at vende hjem til Vordingborg Kommune.

”Det handler om, at både Christian og jeg er blevet familiefædre. Det handler om, at vi begge to kommer hernede fra, og vi vil give vores børn den samme opvækst, vi har haft.  Så da vi begge to havde købt hus i Vordingborg Kommune, besluttede vi os for at flytte selskabet med herned,” fortæller Jonathan Kamstrup Tonnesen.

I princippet kunne stifterne af REC Watches være lokaliseret hvor som helst i verden, fordi arbejdet med virksomheden er så digitalt.

”Men omvendt, så er det også fantastisk for os, at vi kan gøre en lille forskel i lokalområdet. Vi kommer begge to hernede fra. Jeg er selv fra Langebæk,” lyder det fra REC Watches medstifteren.

Så når man flytter en virksomhed som REC Watches fra København til Vordingborg, så handler det om at flytte en internetforbindelse og nogle computere.

”Fordi det er administrationen og marketingen og planlægningen, der foregår her.  Vi sidder ikke og laver ure her. Det bliver lavet i udlandet.  Vi sidder ikke og styrer varelageret her. Det bliver lavet i Jylland.”

“Vi havde dengang en grundlæggende tanke om, at vi kunne godt tænke os at forene ure med en stærk historiefortælling og mente, at vi kunne gøre det bedre end alle andre på markedet.”

Direktør i REC Watches Jonathan Kamstrup Tonnesen

Unikke ure

REC Watches blev stiftet for ni år siden af Jonathan Kamstrup Tonnesen og Christian Felix Friis Mygh

”Vi havde dengang en grundlæggende tanke om, at vi kunne godt tænke os at forene ure med en stærk historiefortælling og mente, at vi kunne gøre det bedre end alle andre på markedet,” lyder det fra medstifteren.

I 2015 deltog virksomheden Løvens Hule på DR 1. Her fik de to ur-entreprenører fire investorer med i virksomheden.

”Det er ikke fordi, investorerne ændrer forretningen fuldstændig, men de stiller nogle andre krav til den professionalisme, der skal være i en forretning, og hvordan den skal drives,” siger Jonathan Kamstrup Tonnesen.

Urproducenten har siden da været gennem en længere proces, hvor de har fundet ud af, hvilken produktionsmetode, de skulle bruge.

”Vi er kommet frem til at tage fysiske delkomponenter fra historiske genstande, gamle fly, gamle biler, gamle motorcykler med stærke historier og genanvende materialet i selve produktionen af urerne,” lyder det fra Jonathan Kamstrup Tonnesen og forklarer, at alle urene på den måde bliver født med en historie i sig selv, hvor looket er helt unikt.

”Vi har aldrig solgt to ure, der visuelt er fuldstændigt identiske,” siger Jonathan Kamstrup Tonnesen.

Netop den tilgang til produktion har vist sig at være en succes.

”I dag er uret ikke noget, man køber, fordi den skal fortælle dig, hvad klokken er. Det handler i høj grad om, at det skal afspejle, hvem du er som person og dine interesser. Og når vi kan lave nogle ure, der taler ind i en måske mere nostalgisk tid, eller til noget, du har gået og drømt om, eller husker som barn eller ung, så knytter vi noget historiefortælling op på et produkt. Det reflekterer, hvem du er. Og det er meget, meget stærkt,” forklarer Jonathan Kamstrup Tonnesen.

Ure fra REC Watches

“Forretningen er blevet meget mere fokuseret. Vi er begyndt at tjene penge i stedet for at tabe penge. Vi har virkelig godt styr på vores kunder. Meget bedre end vi nogensinde har haft før. Og vi kan komme utrolig langt med det setup vi har i dag.”

Eksportvirksomhed

Ifølge direktøren er REC Watches en lille virksomhed, hvor størstedelen af forretningen ligger uden for Danmark.

”Vi er en virksomhed, som er dansk. Men op imod 98 procent af alle vores varer bliver sendt ud af Danmark. Vi sidder i Danmark, vi er pære danske, men vores marked er bare ikke primært i Danmark. Det betyder også, at vi har nogle folk siddende fra Fjernøsten til Schweiz, som hjælper os,” siger Jonathan Kamstrup Tonnesen.

Produktionen for REC Watches ligger i Schweiz. Der ligger et kvalitetsstempel i et ur, der er produceret i Schweiz, som kan være svær at måle på, forklarer Jonathan Kamstrup Tonnesen. Det er et stempel, man putter på sit ur, der hedder Swiss made, og der er nogle krav til, hvad der kendetegner et Swiss made-ur.

”Det er et stempel, vi meget gerne vil have, så det er derfor, at store dele af vores produktion ligger i Schweiz,” siger REC Watches medstifteren.

Oveni produktionsflytningen til Schweiz skete der desuden i 2019 en anden stor omvæltning for ur-producenten. Her ændrede Jonathan Kamstrup Tonnesen og Christian Felix Friis Mygh på salgskanalen for forretningen. REC Watches gik fra at være en producent, der solgte til butikker, til at være en Direct to Consumer-virksomhed.

”Forretningen er blevet meget mere fokuseret. Vi er begyndt at tjene penge i stedet for at tabe penge. Vi har virkelig godt styr på vores kunder. Meget bedre end vi nogensinde har haft før. Og vi kan komme utrolig langt med det setup vi har i dag.”

Hjælp til at vende hjem

REC Watches har i løbet af sin levetid oplevet at miste medarbejdere, som har taget næste karriereskridt til en anden virksomhed. Det er blandt andet derfor, at de kunne se en fordel ved at være uden for København. Her er konkurrencen ikke lige så stor om de specialiserede medarbejdere.

”Drømmescenariet for os er jo at have nogle vedvarende medarbejdere, folk, der kan se sig selv i forretningen i mange, mange år,” siger Jonathan Kamstrup Tonnesen.

Efter REC Watches havde taget beslutningen om at flytte til Vordingborg Kommune, tog Jonathan Kamstrup Tonnesen og Christian kontakt til Business Vordingborg. Her fik de hjælp af Johnny Meyer til at finde lokaler.

”Vi havde kigget på en masse forskellige ting, men Johnny sendte mig en link på det her og mente, at vi skulle se på det. Jeg har ikke været hernede i 10 år, så det der med at få nogen ind, der har en finger på pulsen, det har været meget positivt.  Det er så nyt, at jeg ikke tror, vi har fået det fulde potentiale rullet ud endnu,” siger Jonathan Kamstrup Tonnesen og fortsætter:

”Når vi vælger at etablere os her, så er det jo også med en tro på, at der er noget uudnyttet potentiale hernede, som vi måske kan tappe ind i.”

REC Watches planlægger at være 5-6 medarbejdere i Vordingborg,

”Så længe det er de rigtige.  Man kunne forestille sig, at man krydrer det med nogle praktikanter, eller elever, eller andet som jeg ikke tillader mig at tælle med her.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev