Der blev sat strøm til virksomhedsbesøg

af | 23. feb 2018 | Bygge og Anlæg, Vordingborg Erhverv nyheder

Den 22. februar var Borgmester Mikael Smed og erhvervsdirektør Susanne Sørensen endnu engang taget på virksomhedsbesøg – denne gang hos to af kommunens erfarne elektrikere.

Fokus på lærlinge

Første besøg blev hos Ole Stage A/S, en erfaren elektriker-virksomhed i Vordingborg, med tilhørende butik. Virksomheden laver meget el-arbejde i forbindelse med projektbyggeri – eksempelvis nye boliger, og Ole Stage A/S leverer også løsninger til Panteren og har været en del af byggeriet af det nye vandhus.

Ole Stage har ca. 30 ansatte og heraf 9 lærlinge. Det er en tredjedel af arbejdsstyrken og en meget høj andel af medarbejderstaben. Det er både unge mennesker og voksenlærlinge.

Elektriker med specialopgaver

Efterfølgende gik turen til El-Comp, endnu en stor elektriker-virksomhed. Udover traditionelt el-arbejde er El-Comp stærke inden for overvågning af spildevand og forsyningsselskabet i Vordingborg er blandt deres store kunder. El-Comp har ca. 17 ansatte, hvoraf ca. tre er lærlinge.

Det er to meget dygtige og veldrevede virksomheder, der begge tager ansvar for egen fremtid og et ansvar ved at tage lærlinge – som er et af regeringens fokusområder med den nye Praktikplads-AUB-regel. Det er ligeledes to virksomheder, der har store opgaver udenfor kommunen, og som vi kan være stolte af

Borgmesteren var især glædelig overrasket over den store andel at lærlinge og fik et godt indblik i begge virksomheder.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev