Prisvindende nicheproduktion i Bårse

af | 5. apr 2017 | Industri, Vækst

I det nye domicil i Bårse har Insatech fundet den plads, der skal til for at virksomheden fortsat kan øge omsætningen og vækste på nye markeder, og på blot ét år er medarbejderstaben vokset med 20 %.

Kalibreringsudstyr, måleinstrumenter og rådgivning om optimale og ressourcebesparende processer. Det er helt specielle produkter og services, der leveres fra Bårse i det sydsjællandske til kunder i Danmark og resten af verden.

Igennem flere år har Insatech oplevet stadigt bedre resultater, og derfor fik virksomheden DI Sydsjællands initiativpris i november 2016. Men det er ikke en succes, man er kommet sovende til:

”Det har krævet flere års hårdt arbejde at komme ind på nye markeder”, siger Jacob Møller, administrerende direktør. ”Baseret på den viden, vi har opbygget om vores kunder igennem mange år, har vi kunnet udvikle vores produkter og kan nu tilbyde bredere løsninger,” fortsætter han. Det er især er inden for den maritime og pharmaceutiske branche, at Insatech har oplevet vækst.

Erhvervsvenlig og lydhør kommune

For at kunne følge med væksten var det nødvendigt at finde et nyt sted at være. Forholdene i  Algade i Vordingborg var simpelthen blevet for små til, at man kunne udvide med nye markedsområder, og det ville have bremset udviklingen, hvis ikke det havde været muligt at finde et alternativ.

Insatech har hovedkvarter i Bårse, hvor forholdene for industrivirksomheden med nicheproduktion er i top

Siden efteråret 2016 har Insatech haft adresse i Bårse ved Præstø

Heldigvis mødte Insatech og udlejerne bag Erhvervspark E47 stor lydhørhed fra Vordingborg Kommune og Vordingborg Erhverv, og der blev gjort meget for at skabe gode vilkår for virksomhedens fremtid.

Bl.a. i forhold til en ny lokalplan, hvor der var stor vilje til foretage de nødvendige ændringer og lave en fleksibel og fremtidssikret løsning, der understøtter Insatechs fremtidige udvikling.

”Vi har haft et godt samarbejde med Vordingborg Kommune og Vordingborg Erhverv. Vores ønsker er blevet opfyldt med en lokalplan, der skaber rammerne for at vækste i fremtiden, ” mener Jacob Møller og tilføjer: ”Sagsbehandlingen har desuden været hurtig og smidig, og det har haft afgørende betydning for den vækst, vi har haft.”

Nemt at tiltrække nye medarbejdere

Også medarbejderne har været med i overvejelserne om det nye domicil. Det skulle fortsat være let for dem at komme på arbejde.

”Det var vigtigt for os at være i nærheden af, hvor vores dygtige medarbejdere bor. Vi ville ikke flytte så langt væk, at vi risikerede, at de forsvandt, ” siger Jacob Møller.

Insatech har ikke haft problemer med at skaffe specialiseret arbejdskraft til produktionen i Bårse

Det har ikke været et problem for Insatech at finde dygtige medarbejdere

Han har ikke oplevet det som et stort problem at finde de nye medarbejdere, der har været nødvendige for, at Insatech har kunnet imødekomme efterspørgslen på deres nicheprodukter og specielle viden om procesoptimering, målinger og kalibreringer. Det kunne ellers være nærliggende at tro, at en virksomhed, der har brug for fx ingeniører, maskinmestre og elektrikere, ville have svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft. Ofte er fortællingen i medierne, at det ikke er nemt at lokke specialiseret arbejdskraft ud fra de større byer. Men til det siger Jacob Møller:

”Vi har ikke haft svært ved at finde folk. De kommer alle steder fra, både fra lokalområdet og fra fx Sorø, Slagelse og København. Vi ender altid med at finde folk, vi har brug for. Det er ikke svært at tiltrække dygtige folk.”

Gode logistiske forhold

Den administrerende direktør er ikke i tvivl om, at Insatech har fundet det rigtige sted i Bårse. Her er der plads til den vækst og produktudvikling, der er planer om.

”Vores kunder findes jo i hele landet og også i udlandet. Derfor er vi ikke bundet af ét bestemt sted,” siger Jacob Møller og fremhæver den gode infrastruktur og tætte beliggenhed til motorvejen som et stort plus for virksomheden, der med sit internationale udsyn og med kunder som fx Mærsk og Novo har brug for gode logistiske forhold.

”Ser jeg 2-3 år frem i tiden bor vi stadig i Bårse, vi tjener flere penge og har flere medarbejdere. Der er ingen planer om at flytte igen, for virksomheden er fremtidssikret her” mener Jacob Møller og slutter: ”Vi bor fint her, hvor vi bor nu.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev