Ny erhvervsfremmeaftale fastholder virksomhedernes vækstvejledning i Vordingborg

af | 25. maj 2018 | Følg vores arbejde

PRESSEMEDDELELSE: Regeringen og Dansk Folkeparti blev torsdag enige om en aftale, der skal forenkle og styrke virksomhedernes adgang til erhvervsfremmesystemet. Væksthus Sjælland bliver fremover til et erhvervshus, men bibeholder sin placering i Vordingborg.

Aftalen omkring fremtidens struktur på erhvervsfremmeområdet faldt på plads mellem regeringen og Dansk Folkeparti torsdag den 24. maj. Aftalens formål er, at forenkle og synliggøre de private virksomheders adgang til den relevante rådgivning og vejledning, der kan være med til at skabe flere arbejdspladser og mere økonomisk vækst i alle dele af Danmark.

Aftalen betyder, at den regionale erhvervsfremme i de regionale Vækstfora og Danmarks Vækstråd erstattes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der udarbejder en samlet erhvervsfremmestrategi, som erhvervsaktørerne og kommunerne skal følge. I Region Sjælland vil den specialiserede erhvervsservice blive varetaget i erhvervshuset i Vordingborg samt af en filial af erhvervshuset i Sorø. Folk med tanker om at starte selvstændig virksomhed og såkaldte iværksættervirksomheder skal fortsat henvende sig til den kommunale erhvervsservice i Vordingborg Erhverv.

Borgmester Mikael Smed er tilfreds med, at kommunerne fortsat spiller en nøglerolle i erhvervsfremmesystemet og ikke mindst fastholdelsen af et erhvervshus i Vordingborg.

”Det betyder meget for Vordingborg Kommune, at de virksomheder der har ambitioner om at søge nye markeder, øge produktionen eller udvikle nye produkter, fortsat kan få kvalificeret hjælp lokalt. Ikke mindst samspillet mellem vores nuværende væksthus og Vordingborg Erhverv omkring at fremme iværksætteriet og udvikle virksomhedernes potentiale har stor betydning for at skabe de nødvendige jobs,”siger borgmester Mikael Smed.

Også formanden for Vordingborg Erhvervsforening Christian Brix-Hansen er godt tilfreds med resultatet af aftalen og erhvervshuset fortsatte tilstedeværelse i Vordingborg.

”Det er glædeligt, at Vordingborg Erhverv kan fortsætte det vigtige arbejde mht. at rådgive vores lokale iværksættere m.fl. Det er også glædeligt, at vi beholder den specialiserede erhvervsservice for de større virksomheder her i Vordingborg, da den geografiske nærhed til Erhvervshuset er meget afgørende for virksomhederne, og da Erhvervshuset jo i sig selv indebærer en række vidensarbejdspladser her i kommunen. Endelig er det vigtigt, at vores erhvervsliv nu kan fortsætte det gode samarbejde med kommunen om at forbedre de lokale rammevilkår.” siger Christian Brix-Hansen

For uddybende information kontakt venligst:

Borgmester Mikael Smed, mob:22 78 34 55

Formand for Vordingborg Erhvervsforening og Vordingborg Erhverv A/S

Christian Brix-Hansen, mobil:24 42 22 11

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev